fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:17 23 Сер 2023

Фінляндія готується надати 18-й пакет допомоги Україні, у який увійдуть боєприпаси та озброєння

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Фінляндської Республіки Петтері Орпо, який прибув до нашої країни.

Сторони обговорили оборонну та безпекову співпрацю України та Фінляндії, пріоритетні для України позиції, які будуть відображені в наступних пакетах допомоги.

Петтері Орпо наголосив, що Фінляндія солідарна з Україною та українським народом. Фінляндська Республіка є одним із найбільших донорів і готується надати вже 18-й пакет оборонної підтримки, у який увійдуть боєприпаси та озброєння. Фінляндська Республіка підтримує членство України в ЄС і НАТО й готова долучитися до повоєнної відбудови нашої країни.

Фінляндія готується надати 18-й пакет допомоги Україні,

Фото: Офіс Президента

У відповідь на запитання, наскільки будуть доступними в Україні фінські військові технології, прем'єр-міністр Фінляндії повідомив, що обговорював це питання з Президентом Зеленським.

«Минулого тижня ми побачили, що шведська компанія уклала угоду про співпрацю з Україною. Ми обговорювали також, що Фінляндія має високотехнологічні компанії і що вони можуть зайнятися питаннями співпраці, аби робити щось разом (з Україною. – ред.)… Це дуже корисна ідея», – зазначив глава фінського уряду.

Зі свого боку Володимир Зеленський наголосив:

«Я впевнений: ми разом можемо зробити дуже корисні речі в оборонній індустрії. На осінь готуємо перший Форум оборонних індустрій тут, в Україні, щоб наші партнери побачили можливості нашої держави, нашого суспільства, як ми розвиваємо наші потужності. Щоб ми могли залучити додатковий потенціал партнерів. Разом дамо більше безпеки світові. Впевнений, що участь Фінляндії у Форумі буде продуктивною, і ми зацікавлені в налагодженні безпосередньої співпраці між нашими профільними підприємствами».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: