Зеленський зустрівся з президентом Сербії: говорили про повагу до статуту ООН

Президент Володимир Зеленський обговорив із главою Сербії Александаром Вучичем питання розвитку відносин між країнами та повагу до статуту ООН.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

"Відкрита, чесна, продуктивна розмова з Президентом Сербії Вучичем. Хороша розмова. Про повагу до Статуту ООН і непорушності кордонів. Про майбутнє наших народів у спільному європейському домі. Про розвиток відносин, який є нашим спільним інтересом", – зазначив Зеленський.

У пресслужбі Офісу Президента проінформували, що сторони відзначили, що взаємна підтримка територіальної цілісності й суверенітету є важливою частиною партнерства України та Сербії.

Зеленський поінформував колегу про ситуацію на полі бою та дії української армії.

Лідери обговорили найважливіші питання регіональної безпеки, двосторонніх відносин і перспектив їхнього розвитку.

Окремо президенти приділили увагу спільним викликам на шляху України та Сербії до членства у Європейському Союзі.

Зеленський подякував Вучичу за гуманітарну допомогу, яку Сербія надає українському народу, а також за підтримку українців, котрі знайшли в цій країні прихисток від війни, розв'язаної рф.

Президент України запропонував сербській стороні підтримати українську Формулу миру та взяти участь у третьому саміті міжнародної Кримської платформи 23 серпня.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський також обговорив із прем'єр-міністром Республіки Болгарія Ніколаєм Денковим ситуацію в Чорноморському регіоні, у тому числі функціонування "зернового коридору".

Візит Зеленського до Північної Європи

Нагадаємо, на вихідних Володимир Зеленський відвідав країни Північної Європи.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді України перебував у Швеції з робочим візитом.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями. У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

У ході візиту до Швеції 19 серпня було досягнуто домовленостей щодо озброєнь, зокрема щодо виробництва техніки в Україні, а також про початок тестування пілотами ЗСУ винищувачів Gripen.

У неділю, 20 серпня, глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів, де було порушено питання поставок винищувачів F-16 Україні.

Після візиту в Нідерланди Володимир Зеленський прибув в Данію.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Також Зеленський провів зустріч з королевою Данії та членами королівської родини.

21 серпня президент України прибув до Греції. Де зустрівся із президентом Греції Катеріною Сакелларопулу та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Греція вирішила приєднатися до декларації "Великої сімки" щодо надання Україні гарантій безпеки. Також Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16

Свіжі дописи

  • Новини

У Сумах для ветеранів та цивільних запрацював реабілітаційний спецпроєкт: у чому рішення

У Сумах стартував інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, до якого можуть долучитися ветерани та цивільні особи, який… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла 19 травня

На 19 травня обмеження електропостачання поки не плануються, проте в уряді просять споживачів економити електроенергію.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупанти двічі били по базі відпочинку на Харківщині: серед жертв – вагітна, серед поранених – дитина

Унаслідок ворожого удару 19 травня по Малоданилівській громаді Харківського району зросла кількість загиблих до 5… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На базі Кінологічного центру столичній поліції запрацює дитячий гурток: у чому рішення

У Києві незабаром розпочне свою роботу дитячий гурток “Юний кінолог”, який функціонуватиме на базі Кінологічного… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Безпілотники СБУ атакували вночі російський аеродром “Кущевська”, де знаходяться десятки літаків

Українські оборонці та спецслужбовці вночі 19 травня атакували військовий аеродром "Кущевська" та Слов’янський нафтопереробний завод,… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Наслідки удару по Малоданилівській громаді на Харківщині: 4 загиблих та 8 поранених

Уранці 19 травня у Харківському районі пролунали вибухи, внаслідок ворожого удару по Малоданилівській громаді 4… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.