fbpx
Сьогодні
Фото 09:11 21 Сер 2023

ЗМІ: Україна вперше знищила стратегічний російський бомбардувальник

English version here

Фото: Telegram Тhe Moscow Times

Внаслідок атаки дронів на аеродром у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The Moscow Times у Telegram.

"Учора (19 серпня – ред.) було пошкоджено щонайменше один літак, повідомило Міноборони РФ.

У мережі, можливо, з'явилося фото військового аеродрому "Сольці" Новгородської області після удару безпілотника. На фото видно повністю згорілий Ту-22М3", – йдеться у повідомленні.

Згорілий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М

Видання зазначає, що у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва стратегічних бомбардувальників.

The Moscow Times з посиланням на власні джерела повідомляє, що раніше питання диверсій обговорювалося на нарадах президента росії володимира путіна з силовиками.

"Вони "клялися", що подібного більше не станеться, але 100% гарантію ніхто дати не зміг", – пише видання.

Журналісти підрахували, що "завдяки українським диверсіям і атакам" уже знищено або постраждало понад десять російських літаків і вертольотів на авіабазах у Рязані, Енгельсі, Новосибірській, Псковській областях, Білорусі та окупованому Криму.

Довідка

Російський бомбардувальник Ту-22М3 з ракетою Х-22. Фото ілюстративне

Ту-22М – ракетоносець-бомбардувальник дальньої авіації, який також може нести ядерну зброю. Їх виробляли у рф у період 1978-1993 рр., але застосовують донині. Модифікацію Ту-22М2 зняли з озброєння в середині 90-х.

Нагадаємо, вранці 19 серпня українські Сили оборони атакували безпілотниками військовий аеродром у Новгородській області рф, було пошкоджено щонайменше один літак.

Задимлення в районі військового аеродрому "Сольці"У російському Міноборони підтвердили атаку дрона на аеродром "Сольці", однак повідомили тільки про один пошкоджений літак. У місцевих же пабліках ідеться, що пошкоджено два бомбардувальники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: