Міненерго: на лінії електропередачі, що живить ЧАЕС, зафіксували відключення

Сталося три відключення на лініях електропередач "Укренерго", зокрема на тій, яка живить Чорнобильську атомну електростанцію. Причини відключення на лінії 330 кВ з'ясовуються.

Про це 21 серпня повідомляє Міністерство енергетики, передає Рубрика.

Ще на кілька годин лінія електропередач 330 кВ вимикалася у Дніпропетровській області через обрив троса, лінію під'єднали після аварійного ремонту. Лінія з такою ж напругою короткостроково вимикалася в Запорізькій області.

Окрім того, у Харківській області внаслідок обстрілів пошкоджено лінії електропередачі, там знеструмлено 11 тисяч споживачів у Вовчанську та прилеглих селах. Роботи з відновлення постачання тривають.

У регіоні пошкоджено й газопровід. Газопостачання припинили до Куп'янська, без газу близько 4,5 тисячі абонентів. Роботи з відновлення також тривають.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,15 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об'єктах генерації – теплової, гідро- та атомної. 

Що відомо про енергетичну систему України

Нагадаємо, посилаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українська енергосистема вийшла із зими зруйнованою на 40–50%, однак до кінця травня було відновлено функціонал 70% пошкоджених об'єктів.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Окрім того, в "Укренерго" закликають до економії: в країні влітку різко збільшилось споживання електроенергії через спеку.

Адже, відновлення енергетичної системи триває й досі. Фахівці очікують, що новий сезон буде складнішим за попереднім, бо енергетика не буде відновлена повністю.

Свіжі дописи

  • Новини

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше, але вже приємніше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

ЗСУ стабілізували росіян на Харківщині, ті просунулися до 10 км, – Зеленський на зустрічі з журналістами

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами повідомив, що Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію з… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Розвідувальні безпілотники рф можуть залітати у глибокий український тил, – ISW

Війська російської федерації можуть проводити розвідку за допомогою дронів у глибокому українському тилу через відсутність… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Києві вночі таки демонтували незаконний “храм-МАФ” УПЦ МП у буферній зоні ЮНЕСКО

У столиці в ніч проти 17 травня демонтували самочинний "храм-МАФ", який на території Національного музею… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на півночі Вовчанська проводять зачистку та не дають ворогу закріпитись

Українські захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися. Загалом минулу добу… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уведені обмеження: наслідки нічної атаки в окупованому Севастополі

Міноборони рф заявило, що вночі 17 травня територію росії і окупованого Криму нібито атакували 108… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.