fbpx
Сьогодні
09:18 19 Сер 2023

Росіяни активізували паспортизацію перед "виборами" на ТОТ, – Верещук

English version here

На тимчасово захоплених територіях України загарбники активізували видачу паспортів РФ перед псевдовиборами.

Про це віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Паспортизують усіх, навіть без людей. Ми це точно знаємо. У них є «намальовані» списки. Вони просто ставлять галочки та начебто роздають паспорти. Тому я ще раз та ще раз закликаю виїжджати усіма силами», – сказала Верещук.

Вона звернулася до всіх, хто залишається на ТОТ, із закликом виїжджати: «З кожним разом це буде все важче і важче, не піддатися й не йти на співпрацю з ворогом, не брати паспорт та вижити. Я дуже прошу виїхати і дочекатися деокупації».

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники вимагають від колаборантів до 1 жовтня провести примусову роздачу паспорта рф серед підлітків віком 14-18 років. За даними ЦНС, для контролю за процесом примусової паспортизації до регіону прибули "спостерігачі" з Москви.

Крім того, на окупованій частині Запорізької області рф також почала готуватися до "виборів".

Довідка

Ще у лютому у Раді Федерації росії заявляли про плани провести вибори на захоплених територіях України.

Британська розвідка зазначала, що рф хоче показати окуповані території як свої "невід'ємні частини" тим, що має намір провести голосування того ж дня, що й вибори у росії.

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: