fbpx
Сьогодні
21:45 19 Сер 2023

Олещук розповів, хто з українських пілотів полетів на навчання до Британії та Швеції

Фото: Скріншот

До Британії та Швеції полетіли українські льотчики випуску 2016 та 2023 років для навчання на американських винищувачах F-16.

Про це розповів Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук під час ефіру телемарафону.

"Я прийняв рішення, щоб у Велику Британію на навчання полетіли пілоти випуску цього року.

Що стосується Швеції, туди поїхали молоді пілоти 2016 року з достатнім бойовим досвідом, система підготовки досить гнучка, інструктори тестують кожного пілота, на що він здатен", наголосив Олещук.

Командувач Повітряних сил додав, що вже після відповідних тестів, два українські пілоти показали, що готові опанувати F-16 за 4 місяці, а не за 32, як це було заявлено раніше.

Нагадаємо, 19 серпня, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16.

Що відомо про передачу Україні винищувачів F-16

Українські офіційні особи та військові вже досить тривалий час просять у західних союзників розпочати постачання сучасних винищувачів.

Раніше прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України. До них долучилася і Данія.

Як писала Рубрика, Міністерство оборони Данії раніше в п'ятницю підтвердило, що навчання українців на F-16 почнуться до кінця серпня.

Окрім того, Сполучені Штати схвалили передання Україні навчальних матеріалів для винищувачів F-16 на запит Данії, що має наблизити початок підготовки українських льотчиків на цих літаках.

Нідерланди та Данія дали зелене світло на поставку винищувачів F-16 в Україну після того, як українські пілоти завершать навчання.

Як писала Рубрика, 19 серпня, під час офіційного візиту до Швеції, президент України Володимир Зеленський повідомив, що українські військові льотчики також розпочали участь в ознайомчому навчанні на шведських винищувачах JAS 39 Gripen, про що була домовленість між двома країнами раніше цього року.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: