Харлан повідомила, що працює в СБУ: “Хай росіяни бояться”

Національна академія СБУ, за відмову на змаганнях потиснути руку російській спортсменці, вручила українській фехтувальниці Ользі Харлан найвищу нагороду закладу – знак пошани.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає Рубрика.

Ректор Національної академії СБУ Андрій Черняк заявив, що Харлан продемонструвала на світовій спортивній арені "головний український меседж".

Фото: СБУ

"Жодних рукостискань із росіянами, лише зброя! І лише перемога! Це гідний і сильний вчинок представниці СБУ! За який вам, пані Ольго, вдячна вся Україна", — сказав він.

Сама олімпійська чемпіонка подякувала всім українським захисникам та зазначила, що вони надихають її на боротьбу на спортивній арені.

Як зазначається, Ольга Харлан уже тривалий час працює в Національній академії СБУ. Під час зустрічі з курсантами академії вона зазначила, що "ми не можемо тиснути руку нашому ворогу, а повинні показувати всьому світу, що війна триває".

"Ці "нейтральні" спортсмени не повинні бути на міжнародній арені. І ми будемо все робити, щоб їх не було ні на олімпіаді, ні на жодних світових змаганнях. Я пишаюсь бути співробітницею Служби безпеки України, зокрема Національної академії СБУ. І пишаюсь тим, що росіяни знають, що я працюю в СБУ. Хай бояться", — сказала Харлан.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Довідка

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан 27 липня здобула перемогу над атлеткою з росії Анною Смірновою в 1/32 чемпіонату світу з фехтування. Поєдинок завершився з рахунком 15:7 на користь українки.

Опісля українська спортсменка відмовилася тиснути руку росіянці. Харлан висунула вперед зброю, запропонувавши "стукнутися" шаблями замість того, щоб тиснути руку Смірновій. Однак росіянка відхилила цей жест і близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника "привітати" суперника до або після поєдинку карається чорною карткою (дискваліфікацією). Тож українку зняли з участі на чемпіонаті світу.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, що Україна заздалегідь попередила Міжнародну федерацію з фехтування, що українські спортсмени не тиснутимуть руку російським атлетам під нейтральним прапором.

Після суспільного розголосу та критики FIE призупинила, але не скасувала дискваліфікацію Харлан. Це означало, що українка може взяти участь у жіночих командних змаганнях на Чемпіонаті світу з фехтування в Мілані. Після цього спортсменку мали відсторонити.

Міжнародний олімпійський комітет 28 липня надав Харлан автоматичну кваліфікацію до участі в Олімпійських іграх.

Згодом Всесвітня федерація фехтування FIE оголосила, що змінить правила рукостискань на офіційних змаганнях.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: морська піхота отримала п’ять командних пунктів управління безпілотниками

У межах спільного проєкту фонду "Повернись живим" та групи компаній VIDI під назвою "Драйв розвідки"… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У київській картинній галереї відкрилася фотовиставка “Не мовчи. Полон вбиває”

У Національному музеї "Київська картинна галерея" відкрилася фотовиставка "Не мовчи. Полон вбиває", яку присвятили жінкам, що… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Під час останніх атак “Іскандерами” по Одещині та Дніпропетровщині окупанти поцілили по макетах літаків

російські загарбники нещодавно завдали удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атакували Одеську: українські захисники… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — 2500 дронів від Латвії, а українські дрони почнуть купувати через Prozorro

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇱🇻 У липні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українська співачка Федишин на зібрані на концертах $300 тисяч купила 60 авто для ЗСУ

Під час благодійного туру Сполученими Штатами Америки та Канадою, який тривав у травні та червні,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У столиці відреставрували хрест Софійського собору

У Києві фахівці завершили реставрацію центрального хреста Софійського собору. Про це повідомив перший заступник генерального… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.