ГУР: рф щомісяця мобілізує близько 20 тисяч осіб

У росії продовжується повноцінна мобілізаційна кампанія. Там щомісяця залучають близько 20 тисяч людей.

Про це розповів на брифінгу представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Щодня і щомісяця ці заходи (мобілізаційні, – ред.) тривають, і щомісяця близько 20 тисяч осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Сергій Собянін назвав цікаву цифру – 45 тисяч москвичів, які начебто перебувають на фронті. Перед цим ця цифра була 35 тисяч", – заявив Юсов.

Як відзначив представник ГУР, фактично мер зізнався в тому, що лише за декілька місяців в столиці було додатково мобілізовано близько 10 тисяч людей.

Мобілізаційна кампанія в росії продовжується "в різний спосіб, різними методами".

Водночас Юсов зауважив, що йдеться саме про примусову мобілізацію, однак дітей чиновників й олігархів вона не зачіпає. Переважно мобілізують тих, хто лише нещодавно отримав паспорт.

"Це показник критеріїв отримання російського паспорта, що створює потенційну загрозу. З високою ймовірністю людина буде схоплена і виправлена на війну", – пояснив представник ГУР.

Зокрема Юсов нагадав про те, що єдиний спосіб російським окупантам зберегти життя – добровільно здатись у полон. Це також є єдиним способом вберегти свою гідність, оскільки означає відмову від виконання злочинних наказів.

Мобілізація в рф

Нещодавно представник ГУР Вадим Скібіцький заявив, що у Кремлі планують мобілізувати на війну кілька сотень тисяч людей. Це необхідно Росії для того, щоб спробувати втримати тимчасово окуповані території й продовжити воєнний тиск на Україну. Зокрема ворогу необхідний також час на підготовку солдатів та їхнє оснащення.

Як відзначив Скібіцький, путінський режим не має іншого виходу, у зв'язку з чим загарбники вже давно до цього готуються.

"Держава-агресор вже прийняла низку законів і нормативних актів, які посилюють покарання за неявку у військкомат та ухилення від мобілізації. Також на Росії збільшили призовний вік, а саму повістку на війну тепер надсилають в електронному форматі", – заявив представник ГУР.

Зауважимо, що в російській федерації почали також масово вербувати жінок із колоній на війну в Україні. Оскільки жінки більш схильні до пропаганди, то погоджуються вони охочіше за чоловіків.

А в Україні знову продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав відповідні закони.

Водночас від 16 серпня набули чинності зміни до законодавства України, які дозволяють перетин державного кордону в період дії воєнного стану громадянам, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в АТО.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили ППО вночі знищили усі 29 “Шахедів”

Уночі, 20 травня, російська армія вдалась до чергової нічної атаки проти України. Протиповітряній обороні (ППО)… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1400 окупантів, 14 танків та корабель

Минулої доби, 19 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1400 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ніхто на борту не вижив: президент Ірану загинув під час аварії гелікоптера

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та всі інші пасажири, які були на борту гелікоптера, що напередодні… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.