fbpx
Сьогодні
20:45 17 Сер 2023

У Криму "військові комісари" заробляють на тілах загиблих російських солдатів, - КримSOS

Фото з відкритих джерел

"Військові комісари" на тимчасово захопленому півострові заробляють на тілах загиблих під час російсько-української війни солдатів окупаційної армії.

Про це повідомила правозахисна організація КримSOS, пише Рубрика.

Зазначається, що "російські військові комісари" привозять тіла загиблих на полі бою до моргу Сімферополя. Однак родичам при цьому повідомляють, що тіло тільки що знайшли в місцях активних бойових дій, і його треба перевезти до тимчасово окупованого Криму.

"За нібито перевезення тіла на півострів родичам пропонують заплатити орієнтовно 100-150 тис. рублів за послуги перевізників. Таку суму "комісари" виправдовують тим, що тіло знаходиться у незручному місці, подальше його перевезення теж проблематичне, через що тіло доведеться чекати ще довго", – йдеться в дописі.

За інформацією КримSOS, наразі відомо щонайменше про три-чотири подібні випадки вимагання коштів від рідних.

Довідка

Як повідомив "Центр національного спротиву", у тимчасово окупованому Криму зростає невдоволення через високі темпи мобілізації до армії загарбників.
"На тимчасово окупованому півострові Крим зростає невдоволення населення через проведення представниками окупаційних адміністрацій активної мобілізаційної кампанії", – йдеться в дописі.

Зазначається, що значно збільшилась кількість осіб, які виїжджають із Криму до росії нічними та резервними потягами.

У Центрі додали, що на півострові активно продають нерухомість та скасовують бронювання в готелях на літній відпочинок.

"Окрім цього, збільшується кількість населення півострова, яка висловлює скептичне ставлення до перебігу та результатів "спеціальної воєнної операції". В результаті в Криму окупанти посилили "боротьбу з екстремізмом"", – зауважили у Центрі нацспротиву.

Нагадаємо, Рубрика раніше писала, що  росіяни продовжують зазнавати втрат. Для приховування кількості загиблих окупантів на території підприємства "Придніпровська Біотес" умісті Токмак Запорізької області російські загарбники облаштували мобільний крематорій. Місцеві мешканці скаржаться на постійний трупний сморід у південно-східному районі міста, особливо вночі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: