До України приїхав всесвітньо відомий французький кардіохірург для обміну досвідом: як працює це рішення

На запрошення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні до України приїхав всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп для обміну досвідом оперування важких пацієнтів з вадами серця.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України, пише Рубрика.

У чому проблема?

У МОЗ відзначили, що в умовах повномасштабної війни команди іноземних медиків долучаються в Україні до надання допомоги пораненим і постраждалим від агресії рф.

Ще на початку війни реєстраційну форму на сайті відомства заповнили понад 500 іноземних лікарів, повідомляє МОЗ.

"Це лікарі, медсестри та парамедики з країн Європейського союзу, Великої Британії, Швейцарії, Туреччини, Азербайджану, Ізраїлю, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Південної Африки, Індії, Йорданії, Бразилії та інших країн, які виявили бажання приїхати до України та разом з українськими лікарями допомагати постраждалим", – кажуть у міністерстві.

Яке рішення?

Керівництво Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні самостійно запросило професора.

Філіп Менаше – професор із Парижа, кардіохірург, один з небагатьох, хто почав досліджувати клітинну терапію для лікування серцевої недостатності.

Він – професор торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань. Серед його пацієнтів – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер.

Як це працює?

У Івано-Франківську Філіп Менаше займається консультуванням лікарів щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

Фото: МОЗ

Це вже не перший візит кардіохірурга до України. На початку повномасштабної війни він завітав до Львова, де допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium.

Фото: МОЗ

Нині це один із найкращих методів пересадки стовбурових клітин.

Довідка

Нагадаємо, що в Україні вперше провели трансплантацію кісткового мозку двомісячній дитині.

Окрім того, відтепер у Першому медоб'єднанні Львова проводитимуть трансплантацію кісткового мозку.

А в Охматдиті вперше на пострадянському просторі почали лікувати рідкісну генетичну хворобу.

Також ми писали, що вже наприкінці 2022-го року за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, на Київщині запрацювала мобільна гінекологічна бригада, що надає медичні послуги з питань сексуального і репродуктивного здоров'я тим, хто в силу різних обставин не може отримати їх в лікарні.

Рубрика зібрала інформацію про те, де працюють та які послуги надають мобільні бригади, а також як мешканкам Київської області та тимчасово переміщеним жінкам отримати допомогу. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "На Київщині працює мобільна гінекологічна бригада: як до неї звернутися".

Свіжі дописи

  • Новини

Жодних змін: США не скасовуватимуть обмеження на удари по росії після обстрілу “Охматдиту”

США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) повідомив, що цьогорічний червень… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Атаки українських військових на лінії постачання сповільнили окупантів на Харківщині, – WP

Атаки Сил оборони на лінії постачання окупантів призвели до браку їжі, води та боєприпасів у… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Обстріл київських лікарень 8 липня потрібно розслідувати як воєнний злочин, – Білий дім

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер відреагував на російські удари 8 липня по… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кількість загиблих від обстрілу Києва зросла до 27 осіб

У результаті російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей. Ще… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.