fbpx
Сьогодні
21:45 17 Сер 2023

До України приїхав всесвітньо відомий французький кардіохірург для обміну досвідом: як працює це рішення

Фото: МОЗ

На запрошення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні до України приїхав всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп для обміну досвідом оперування важких пацієнтів з вадами серця.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України, пише Рубрика.

У чому проблема?

У МОЗ відзначили, що в умовах повномасштабної війни команди іноземних медиків долучаються в Україні до надання допомоги пораненим і постраждалим від агресії рф.

Ще на початку війни реєстраційну форму на сайті відомства заповнили понад 500 іноземних лікарів, повідомляє МОЗ.

"Це лікарі, медсестри та парамедики з країн Європейського союзу, Великої Британії, Швейцарії, Туреччини, Азербайджану, Ізраїлю, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Південної Африки, Індії, Йорданії, Бразилії та інших країн, які виявили бажання приїхати до України та разом з українськими лікарями допомагати постраждалим", – кажуть у міністерстві.

Яке рішення?

Керівництво Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні самостійно запросило професора.

Філіп Менаше – професор із Парижа, кардіохірург, один з небагатьох, хто почав досліджувати клітинну терапію для лікування серцевої недостатності.

Він – професор торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань. Серед його пацієнтів – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер.

Як це працює?

У Івано-Франківську Філіп Менаше займається консультуванням лікарів щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

Філіп Монаше, лікарня Івано-Франківськ

Фото: МОЗ

Це вже не перший візит кардіохірурга до України. На початку повномасштабної війни він завітав до Львова, де допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium.

Філіп Монаше, лікарня Івано-Франківськ

Фото: МОЗ

Нині це один із найкращих методів пересадки стовбурових клітин.

Довідка

Нагадаємо, що в Україні вперше провели трансплантацію кісткового мозку двомісячній дитині.

Окрім того, відтепер у Першому медоб'єднанні Львова проводитимуть трансплантацію кісткового мозку.

А в Охматдиті вперше на пострадянському просторі почали лікувати рідкісну генетичну хворобу.

Також ми писали, що вже наприкінці 2022-го року за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, на Київщині запрацювала мобільна гінекологічна бригада, що надає медичні послуги з питань сексуального і репродуктивного здоров'я тим, хто в силу різних обставин не може отримати їх в лікарні.

Рубрика зібрала інформацію про те, де працюють та які послуги надають мобільні бригади, а також як мешканкам Київської області та тимчасово переміщеним жінкам отримати допомогу. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "На Київщині працює мобільна гінекологічна бригада: як до неї звернутися".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: