fbpx
Сьогодні
12:59 16 Сер 2023

В ОК "Південь" пояснили одну з головних проблем росіян у Криму: він перетворюється на острів

У тимчасово окупованому Криму ускладнюється логістика для росіян. Вони використовують цивільні шляхи, які поки що ще функціонують після ударів ЗСУ.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона наголосила, що у питанні ускладненої логістики ворога мова йде саме про сполучення з материковою частиною України.

"Річ у тому, що дійсно півострів у все більше перетворюється на острів у логічному сенсі, тому що ускладнена та уповільнена логістика. Але залишаються ще шляхи, за якими вона може буде здійснена. Та вона перенавантажена на тих шляхах, тому що для військових потреб використовують ті самі напрямки, що і для цивільних", – заявила представниця ОК "Південь".

Гуменюк також додала, що окупанти намагаються ремонтувати мости, зокрема і Кримський.

Для цього вони створюють навіть ремонтні бази. Проте їм важко знайти персонал, який би погодився працювати у небезпечних умовах. Тому загарбники знаходять "добровольців".

"І якщо туди вже поцілили, то це зона досягання зброї Сил оборони. А це означає, що і понтонні переправи, як альтернативні, там теж не в абсолютній безпеці", – підкреслила Гуменюк.

Що відомо про вибухи у Криму

У тимчасово підконтрольному російським окупантам Криму останнім часом значно побільшало вибухів. Вони зазвичай відбуваються на військових об'єктах загарбників, складах боєприпасів, об'єктах логістики тощо.

Нагадаємо, вранці 24 липня в селищі Веселе пролунали вибухи на військовому аеродромі та складі боєприпасів. У РФ заявили про нібито "атаку безпілотників".

Окупаційна "влада" Криму також оголосила евакуацію населення в радіусі 5 км від місця вибухів у Джанкойському районі. Партизани повідомили, що у Криму могла бути знищена партія ракет "Онікс".

Також у Козачій бухті кримського Севастополя пізно ввечері 28 липня вибухнув склад боєприпасів окупантів.

Окрім того, в росії заявили, що вночі 30 липня Крим атакували 25 безпілотників.

А 31 липня в тимчасово захопленому Сімферополі в Криму також повідомили про серію гучних вибухів.

Окрім того, у Джанкої на півночі Криму знаходиться військовий аеродром, який активно використовують окупанти. Раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли, що росіяни перетворили Джанкой на свою військову базу.

Також варто зазначити, що у районі Джанкоя неодноразово чули вибухи. Так, зокрема, у березні ЗСУ знищили у Джанкої російські крилаті ракети "Калібр", які окупанти транспортували залізницею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: