fbpx
Сьогодні
Відео 13:59 13 Сер 2023

Нові кадри встановлення знаку на Зміїному оприлюднили прикордонники

Фото: ОПУ

Українські прикордонники показали процес встановлення на українському острові Зміїний 12 серпня новий прикордонний знак.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Державної прикордонної служби України.

У суботу, 12 серпня, військовослужбовці Ізмаїльського загону за підтримки бійців Головного управління розвідки Міноборони висадилися на острові Зміїний. Захисники встановили новий прикордонний знак.

"Сьогодні, 12 серпня 2023 року військовослужбовцями Ізмаїльського прикордонного загону за повної підтримки військовослужбовців Головного управління розвідки Міноборони України відновлено історичну справедливість – встановлено прикордонний знак на острові Зміїний. Попередній, який стояв тут до повномасштабного вторгнення, був нахабно знищений російськими окупантами", зазначили раніше у ДПСУ.

Дейнеко записав відеозвернення на Зміїному, у якому зазначив, що разом із заступником начальника ГУР Дмитром Усовим та хлопцями віддали шану всім, хто звільняв Зміїний і хто звільняє кожен клаптик нашої землі.

Зазначають, що попередній знак знищили російські загарбники під час окупації Зміїного.

"Наступний прикордонний знак буде встановлено в нашому українському Криму після його звільнення Силами оборони України", уточнив Дейнеко.

Що відомо про деокупацію Зміїного

30 червня російські загарбники були змушені покинути острів Зміїний після того, як українські захисники завдали по острову низку ударів, в тому числі і з української гаубиці "Богдана".

Міноборони рф підтвердило втечу, назвавши це "жестом доброї волі".

7 липня ОК "Південь" повідомило, що українські підрозділи спецпризначення висадилися на острів та виконали завдання з його зачистки.

Військові встановили й закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше — "як символ перемоги та відродження з цих руїн".

На прапорі написано: "Пам'ятай, "русский военный корабль", острів Зміїний — це Україна!"

Командування зазначало, що військові підтвердили знищення приблизно 30 одиниць ворожої техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: