fbpx
Сьогодні
09:19 11 Сер 2023

США продовжуватимуть переговори щодо поставок зброї в Україну та хочуть збільшити виробництво 155 мм снарядів

English version here

Сполучені Штати продовжуватимуть переговори з Україною, а також із союзними країнами й партнерами про те, що необхідно ЗСУ зараз та в подальшій перспективі, а та як забезпечити ці поставки. А також у зв'язку з виникненням гострої потреби у снарядах калібру 155 мм після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, США мають намір наростити їх виробництво до понад 80 тисяч на місяць вже в 2024 році.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер.

"З точки зору можливостей, які знадобляться їм надалі, ми будемо продовжувати обговорення з українцями та нашими союзниками й партнерами", – зауважив представник оборонного відомства США.

Він також нагадав, що після ревізії витрат Пентагону вивільнилися додаткові $6,2 мільярда на забезпечення підтримки України. За його словами, ці гроші залишатимуться доступними для виділення траншів і після завершення 2023 фінансового року (після 30 вересня – ред.).

Райдер наголосив, що в адміністрації США "залишаються впевненими, що зможуть продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

За інформацією американських ЗМІ, адміністрація Байдена планує представити Конгресу США свій запит щодо додаткового фінансування військової та іншої допомоги Україні.

Окрім цього, в зв'язку з виникненням гострої необхідності у снарядах калібру 155 мм після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Сполучені Штати планують наростити їх виробництво до понад 80 тисяч на місяць вже наступного року.

"Станом на сьогодні ми передали Україні понад 2 мільйони снарядів калібру 155 мм від початку бойових дій (2022 року – ред.). Ми також забезпечили швидке збільшення виробництва 155 мм боєприпасів з 14 тисяч на місяць у лютому 2022 року до приблизно 24 тисячі на місяць зараз, і ми плануємо робити більше 80 тисяч на місяць наступного року", – зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що ці боєприпаси витрачаються швидко, а їхні запаси не є необмеженими. Втім, Сполучені Штати, крім виробництва, також взаємодіють із союзниками й партнерами, додав генерал.

Райдер нагадав, що поки США та інші країни нарощують виробництво снарядів, в Україну продовжуються поставки касетних боєприпасів.

При цьому він підкреслив, що їх застосування відбувається по військових цілях:

"Ми маємо всі ознаки того, що вони (українські військові – ред.) використовують цю зброю на полі бою належним чином".

Як повідомляла Рубрика, у четвер адміністрація США звернулася до Конгресу із запитом щодо виділення додаткового багатомільярдного фінансування на підтримку України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: