fbpx
Сьогодні
16:23 11 Сер 2023

Рішення для перемоги: в Україні створили благодійний проєкт для навчання 100 аеророзвідниць ЗСУ

English version here

Мережа магазинів EVA спільно з фондом «Dignitas» започаткували благодійний проєкт «На захисті краси України».

У межах даної ініціативи планують навчити 100 аеророзвідниць та забезпечити військовослужбовиць 100 бойовими FPV-дронами.

У чому проблема?

Жінки-військові боронять нашу країну нарівні з чоловіками на всіх фронтах. Вони – сміливі, незламні, сильні, роблять усе, щоб захистити красу нашої України – красу, яку вони бачать з висоти польоту дрона. Саме краса нашої держави, яку захищають українські аеророзвідниці, стала фундаментом концепції проєкту.

Проєкт «На захисті краси України» підтримав рух Veterаnka. Для того аби реалізувати мету – навчити 100 аеророзвідниць й забезпечити їх 100 бойовими FPV-дронами – потрібно зібрати 8 000 000 грн.

«У лавах української армії служать 60 тисяч жінок, які щодня справляються із важкою фізичною роботою та емоційним навантаженням. Вони потребують нашої підтримки, і словом, і ділом. Тому ми вирішили організувати цей збір, щоб дати їм можливість опанувати такі необхідні сьогодні дрони», – розповіла виконавча директорка ТОВ «РУШ» Ольга Шевченко.

Вона також зазначила, що один FPV-дрон – це мінімум 50 врятованих життів військових у найгарячіших точках фронту. Тобто, зібравши кошти на 100 таких апаратів, можна врятувати щонайменше 5000 життів.

Яке рішення?

Навчання аеророзвідниць триватиме 33 дні. Протягом цього часу військові працюватимуть із симулятором польотів, а після вдалого іспиту перейдуть до бойових FPV-дронів.

Крім того, кожна аеророзвідниця навчиться швидко ремонтувати дрон та всю необхідну для роботи техніку, дізнається як отримувати дані для ураження ворога.

Організатори наголошують: важлива підтримка кожного українця. Бажано, аби якомога більше людей дізнались про цей важливий збір.

«Аеророзвідниці популярна спеціальність серед жінок. Можливо, найпопулярніша після медика. Прикро, але у жінок і у БПЛА є спільна риса:  жінок та технології наша армія недостатньою мірою інтегрує в процеси. Для жінок, як і раніше, існує багато перешкод в армії. Доступ до освіти одна з основних. Пріоритетно виправляти обидві прогалини. Саме жінки, шукаючи свою нішу на службі, зможуть змінити стан речей мотивацією, яку ми посилимо якісною освітою, а також сприяти розвитку застосування БПЛА в нашому війську», – пояснила співзасновниця руху VETERANKA Катерина Приймак.

Як це працює

Наразі зібрано понад 1 000 000 грн.

Долучитись до збору можна на касі будь-якого магазину EVA: повідомте касиру про бажання підтримати проєкт «На захисті краси України» та назвіть будь-яку суму переказу від 1 гривні. Бажану суму вашого добровільного внеску касир додасть до чека.

До того ж 1 гривня з кожної одиниці товарів ТМ Patricia Ledo, ABOUT face, ABOUT body, ABOUT hair, проданої до 30.09.2023 у роздрібних магазинах EVA, перераховується на користь проєкту «На захисті краси України».

Зібрані кошти EVA спрямує до фонду «Dignitas» для підготовки та забезпечення фронту 100 професійними військовими-аеророзвідницями.

Долучитись до збору можна також онлайн, зробивши переказ на сайті «Dignitas».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: