Президент США назвав Китай “бомбою сповільненої дії”

Через наростання в країні економічних проблем та повільне зростання китайської економіки президент США Джо Байден назвав Китай "бомбою сповільненої дії".

Про це американський лідер заявив на політичному зборі коштів у штаті Юта, повідомляє Reuters.

"У них є деякі проблеми. Це недобре, тому що коли погані люди мають проблеми, вони роблять погані речі", – сказав Байден.

За його словами, наразі Китай перебуває в біді і Сполучені Штати не хочуть завдавати шкоди Китаю, а лише прагнуть раціональних відносин із цією країною.

Ці слова Байдена нагадали його коментарі під час збору коштів у червні в іншому штаті, коли він назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна "диктатором" через день після візиту до КНР держсекретаря Ентоні Блінкена, який домовлявся про стабілізацію американсько-китайських відносин, які Пекін називає найнижчими з моменту їх встановлення у 1979 році. Тоді Пекін висловив обурення, але обмежився заявою МЗС про неприйнятність таких висловлювань на адресу китайського лідера.

Останні статистичні дані свідчать про те, що споживчий сектор Китаю з високою імовірністю впав у дефляцію, на фоні чого в липні відпускні ціни виробників товарів продовжили падіння.

Експерти припускають, що Китай вступає в епоху значно повільнішого економічного зростання зі стагнацією споживчих цін і заробітної плати, що контрастує з інфляцією в інших країнах світу. Наприклад, Сполучені Штати, найбільша економіка світу, впродовж тривалого періоду борються з високою інфляцією і намагаються зміцнити ринок праці.

Довідка

Китай з 10 серпня відновлює дозвіл на групові туристичні поїздки громадян до майже 80 країн світу, включаючи Європейський Союз, Японію, Велику Британію і Сполучені Штати.

Відтепер туристичні агенції та постачальники послуг онлайн-туризму в Китаї можуть відновити пропозиції групових турів до перелічених у документі країн і регіонів, а також послуги з бронювання авіаквитків і готелів для туристичних груп.

Як зазначається у повідомленні, перелік дозволених для групових турів держав розширено з урахуванням успішних результатів пілотної програми, що діяла від початку року, в ході якої "операції на ринку виїзного туризму були стабільними та впорядкованими й відігравали позитивну роль у просуванні туристичних обмінів та співпраці".

Ринок виїзних групових подорожей у Китаї було зупинено на початку 2020 року через пандемію COVID-19.

Після скасування протиковідних обмежень наприкінці минулого року уряд дозволив індивідуальний туризм, а протягом січня – березня, в рамках пілотного проєкту, були зняті заборони на групові тури до приблизно 60 країн, переважно Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Нагадаємо, переговори в Джидді засвідчили посилення розбіжностей в питанні війни між Китаєм та росією. Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) звертають на це увагу.

А заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Арсеній Пушкаренко зазначив, що участь Китаю та країн Глобального Півдня в обговоренні Формули миру є проривом.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський поспілкувався з представниками ЗМІ, зокрема говорив про переговори з рф, про цілі на саміті миру, про ротації в уряді та ОП

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами назвав цілі росіян у Харківській області, окреслив своє… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Міноборони створило застосунок “Резерв+”: військовозобовʼязані зможуть оновити свої дані онлайн

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні розробили буклет для родин загиблих воїнів: у чому рішення

Тепер сім’ї полеглих захисників матимуть всю актуальну інформацію про доступну для них допомогу і способи… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Президент підписав закон про посилення штрафів за ухилення від мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про посилення штрафів за ухилення від військового обліку та… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Дивовижні історії вчителів України: як попри війну заохотити дітей до навчання

Повномасштабне вторгнення вплинуло на багато галузей, в тому числі і змінило підхід до освіти. Однак,… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Кабмін обмежив рекламу азартних ігор із використанням символіки ЗСУ

Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет", якою… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.