fbpx
Сьогодні
18:17 11 Сер 2023

Немає паспорта рф – немає ліків: на Херсонщині окупанти не дають людям інсулін через відмову від триколору

English version here

Так званий "голова" окуповано смт Лазурне Херсонської області Олександр Дудка заявив, що жителям, які не отримували паспорт росії, не видаватимуть інсулін та інші медикаменти.

Про це стало відомо із відеозвернення, яке записав гауляйтер.

"Вийшов уже офіційний документ (окупаційної адміністрації – ред.), що медичні препарати, які закуповуються з бюджету Росії, не будуть видаватися іноземним громадянам, тобто громадянам України. Насамперед це стосується інсулінових, які на собі вже відчули, як бути громадянином іншої країни", – заявив гауляйтер.

У відеозверненні Дудка назвав тих українців, які не хочуть брати російських паспортів, «ждунами». Також він почав погрожувати сім'ям, які не відправляють своїх дітей до шкіл, у яких викладають за російською програмою. Він сказав, що батьків притягнуть до «адміністративної відповідальності», а потім до «кримінальної».


Дудка показав список дітей, які жодного разу не були в так званих російських "школах" та пригрозив батькам притягненням до кримінальної відповідальності, а також тим, що посадить дітей в автобуси, вивезе на смугу розмежування і відправить "до ваших українських шкіл".

"Шановні мої ждуни, зараз пропоную визначитися, як ви будете жити, де ви будете жити і за якими законами. Якщо закони РФ вам не подобаються – збирайте речі і на виїзд", – додав Дудка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: