fbpx
Сьогодні
09:59 11 Сер 2023

На окупованих українських територіях російські загарбники масово створюють катівні, - Маляр

English version here

Фото: Ганна Маляр/Facebook

На тимчасово окупованих територіях України ворог продовжує переобладнувати об'єкти цивільної інфраструктури для посилення репресій проти населення і приховування своєї злочинної діяльності.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Телеграмі, пише Рубрика.

За її словами, протягом серпня у Первомаївці Херсонської області, використовуючи будівлі продовольчої бази, загарбники в авральному порядку облаштовують приміщення нової в'язниці. Територія довкола вже охороняється військовослужбовцями військової поліції рф на постійній основі.

У Токмаку Запорізької області загарбники, погрожуючи вогнепальною зброєю, відібрали в місцевих підприємців нежитлові приміщення, які вони використовують для розміщення затриманих, зауважила Маляр.

У Василівці Запорізької області в студентському гуртожитку росіяни облаштували приміщення, де проводять допити місцевих жителів, застосовуючи тортури, підкреслила заступниця міністра оборони.

Катівні в окупованому Маріуполі

За словами радника Маріупольського міського голови Петра Андрющенка, у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі заарештовані понад 10 тисяч цивільних, а місця їхнього утримання і доля невідомі.

"Щотижня в Маріуполі затримують десятки людей в рамках перевірок та пошуку диверсантів… Всього понад 10 тисяч цивільних маріупольців заарештовано окупантами та місця їх утримання або подальша доля – невідомі", – написав Андрющенко.

Він зазначив, що загарбники затримують просто звичайних людей за листування з маріупольцями в евакуації та за читання українських новинних пабліків. Затримують просто за підозрою та доносами.

Радник мера оприлюднив відео катівні у Маріуполі, куди потрапляють більшість затриманих.

Під відео він написав:

"Абсолютна більшість потрапляє сюди. В головну катівню Маріуполя – колишній Центральний райвідділок поліції. Тут люди "зізнаються", підписують якісь папери та далі в кращому випадку – під нагляд. В гіршому – зникають назавжди".

Ворог перетворює місто та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Окрім того, під час окупації Херсона представники російської федерації катували жінок в ізоляторах побиттям, електрострумом, водою, погрозами та приниженням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: