fbpx
Сьогодні
09:52 10 Сер 2023

Вночі рф випустила по Україні 10 "Шахедів": наслідки та скільки вдалося збити

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

російські окупанти вночі, 10 серпня, знову атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed. Повітряні сили змогли збити  7 із 10 безпілотників. Однак є влучання у нафтобазу в Рівненській області.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення Повітряних сил ЗСУ у Telegram.

Усього цієї ночі російські окупанти застосували 10 ударних БПЛА Shahed-136/131.

Силами ППО знищено 7 ворожих безпілотників.

"Знищено 7 ударних дронів. Усього російські окупанти застосували 10 ударних БпЛА "Shahed-136/131"", – деться у повідомленні.

У ніч на 10 серпня ворог завдав удару іранськими безпілотниками із північно-східного напрямку з району Курська. Атака тривала з 23:00 до 4:00.

Ворожі БПЛА вдалося збити за допомогою зенітних керованих ракет та стрілецької зброї підрозділів безпосереднього прикриття.

Також повідомляється, що за минулу добу авіація Повітряних Сил ЗСУ здійснила понад чотири десятки літаковильотів, 20 із них – на вогневе ураження ворожих об'єктів, районів зосередження техніки та живої сили.

  • Рівненська область

Російські війська атакували Рівненську область за допомогою дронів-камікадзе. Внаслідок обстрілу знищено нафтобазу.

"Вночі Рівненщина зазнала масованої атаки безпілотниками. На жаль, зруйновано нафтобазу на Дубенщині. Жертв – немає. На місці події працюють 45 рятувальників, 14 одиниць техніки. Задіяний пожежний потяг", – повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

За його словами, на місці ворожого удару працюють усі відповідні слідчі комісії на чолі із керівниками силових структур області.

Глава Рівненської ОВА також наголосив, що хімічне та радіаційне тло на місці удару залишається в нормі. Евакуація населення не застосовуватиметься.

  • Київська область

За даними Київської ОВА, ворог вночі вчергове атакував область БПЛА. Повітряна тривога тривала понад три години. В області працювала ППО.

Повідомляється, що фактів влучань не зафіксовано, постраждалі відсутні.

За попередньою інформацією, падіння уламків також немає. Оперативні групи продовжують роботу з виявлення можливих пошкоджень.

  • Хмельницька область

Як повідомили в ОВА, сьогодні вночі, під час повітряної тривоги, у Хмельницькій області було чути вибухи. Працювали сили ППО.

Влучань та постраждалих немає.

Атака на Україну

Цієї ночі російські загарбники вчергове атакували Україну, використавши дрони. Повітряна тривога декілька разів лунала у регіонах протягом ночі.

Зауважимо, що звечора 5 серпня та за ніч на 6 серпня російські загарбники масовано атакували територію України ракетами та ударними дронами: українська протиповітряна оборона "приземлила" 30 крилатих та 27 "Shahed-136/131.

А, 3 серпня ворог теж атакував Україну дронами. За ніч ППО знищила 22 БпЛА: 15 "шахедів" і 7 розвідувальних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: