fbpx
Сьогодні
10:48 10 Сер 2023

Розвідка Британії повідомляє, що VPN заважає кремлю контролювати російське інфополе

VPN дозволяє громадянам росії убезпечити себе та обійти цензуру в російській федерації. Ймовірно, саме через це влада намагається закрити доступ до цієї технології, вважає розвідка Британії.

Про це інформує Рубрика з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії від 10 серпня.

"VPN ймовірно є найбільшою проблемою для спроб російської влади встановити повний контроль за інформацією всередині країни. Окрім наростаючої технічної протидії, РФ також почала публічну інформаційну кампанію з метою відлякати громадян від VPN заявами про те, що вони нібито ставлять під загрозу свої персональні дані", – йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Повідомляється, що протягом минулого тижня російська влада ймовірно посилила спроби закрити доступ до VPN, віртуальних приватних мереж, оскільки були численні повідомлення, що в деяких регіонах росії найбільш популярні VPN стали недоступними.

Аналітики зазначають, що технології VPN дуже популярні в росії, попри те, що ще з 2017 року оголошені незаконними.

Вони дозволяють користувачам зберігати приватність та обходити цензуру, зокрема отримувати доступ до альтернативних джерел інформації про війну і події у світі.

Зауважимо, що у популярних відеоіграх та дискусійних групах російська федерація поширює пропаганду щодо війни проти України.

Довідка

Раніше британська розвідка повідомила про рішення президента рф Володимира Путіна надати у розпорядження Росгвардії важку зброю. Це може свідчити про те, що він розглядає цю структуру як одну з основних опор безпеки режиму.

Також розвідка констатувала, що морські дрони стають все вагомішим засобом протистояння України та Росії на морі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: