fbpx
Сьогодні
10:11 10 Сер 2023

росіяни заявляють про атаки безпілотників на москву, Крим і не тільки

Фото: Getty Images

У рф поскаржилися нібито на "атаку" безпілотників на Крим та москву у четвер, 10 серпня. Два дрони летіли на столицю рф, одинадцять атакували Севастополь. Нібито БпЛА вдалося "придушити" та "вразити".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міноборони рф.

  • московська область і не тільки

Так, у відомстві заявили, що нібито "два БПЛА, що летіли у напрямку міста Москва", знищені засобами ППО в небі над Малоярославським районом Калузької області та над територією Одинцовського району Московської області.

"Вночі, близько четвертої години ранку, сили ППО збили два ударні БПЛА, що летять у бік міста. Один у Калузької області, інший у районі ЦКАД", – повідомив Собянін у своєму Telegram-каналі.

Також повідомляється, що через "підозрілу активність у небі" тимчасово закрито аеропорт "Внуково" тимчасово закрито, відомо про затримку як мінімум п'яти рейсів.

У Міноборони рф заявили, що нібито два БПЛА, що летять у напрямку москви, знищені засобами ППО в небі над Малоярославським районом Калузької області та над територією Одинцовського району Московської області.

  • Крим

Вибухи пролунали у Сакському районі Криму. Російська окупаційна влада заявила, що поблизу міста Севастополь засобами протиповітряної оборони нібито було збито два безпілотника.

Також, у Міністерстві оборони рф повідомили, що 9 дронів нібито були збиті засобами радіоелектронної боротьби.

"Ще 9 пригнічені засобами радіоелектронної боротьби і не досягнувши мети зазнали краху в акваторії Чорного моря", – стверджують російські окупанти, звітуючи, що постраждалих під час атак немає.

При цьому, як уточнюється в Telegram-каналі Baza, у Криму був атакований аеродром у Новофедорівці. Спроба атаки сталася близько 5 ранку 10 серпня.

Атаки дронів на москву та Крим

Зазначимо, що останнім часом атаки безпілотників стають у росії звичайним явищем. При цьому найчастіше у Міноборони рф звинувачують в атаках Україну.

Що стосується окремих випадків, то про атаку дронів на москву останній раз повідомляли 9 серпня. Нібито один безпілотник був збитий в районі Домодєдово, інший – в районі Мінського шосе.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня в росії заявляли, що "ворожий безпілотник" нібито намагався атакувати один з об'єктів у Москві, та був знищений силами Міноборони рф.

Також відомо, що 24 липня москву атакували два безпілотники. Повідомляється, що один БПЛА влучив у бізнес-центр, де знаходиться магазин "Леруа Мерлен", а інший впав недалеко від будинку Міноборони РФ та штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.

Щодо Криму, то вибухи на аеродромах там лунають досить часто. Так, 20 липня, також вибухи пролунали у селищах Гвардійське та Новофедорівка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: