Глава Білого дому подав запит до Конгресу щодо надання додаткових коштів на допомогу Україні

10 серпня, президент Сполучених Штатів Джо Байден запросив у Конгресу 40 мільярдів доларів екстреного фінансування, які включають також 24 мільярди доларів для України та інших країн, які постраждали від війни.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляють у виданні, 40 мільярдів доларів, які Байден запросив у Конгресу, включають:

  • 24 мільярди доларів на Україну та інші міжнародні потреби;
  • 4 мільярди доларів на забезпечення безпеки кордонів;
  • 12 мільярдів доларів на допомогу при стихійних лихах.

Як повідомляє NYT, запит президента США включає 13,1 мільярда доларів на військову допомогу Україні та поповнення запасів зброї Пентагону, використовуваної для військових потреб.

Ще 8,5 млрд доларів підуть на економічну, гуманітарну та іншу допомогу Україні та іншим країнам, які постраждали від війни, а 2,3 млрд доларів — на збільшення допомоги від інших донорів через Світовий банк.

Неназваний високопоставлений чиновник адміністрації Байдена сказав агентству Reuters, що потреби великі. Білий дім сподівається, що з Конгресом вдасться досягти угоди щодо запиту, який охоплює тільки перший квартал поточного 2024 фінансового року.

Інший чиновник заявив, що США виконують свою обіцянку підтримати Україну в її боротьбі проти російського вторгнення і "не посоромляться попросити додаткові кошти", якщо це буде потрібно.

Як заявила Єллен, США непохитні у своїй підтримці українського народу та уряду.

"Сполучені Штати продовжуватимуть очолювати всесвітню коаліцію, яку ми створили для підтримки України, особливо тому, що допомога США каталізує подальшу фінансову підтримку з боку інших країн і міжнародних фінансових установ", – сказано в її заяві.

Варто нагадати, раніше Пентагон провів оцінювання вартості військового обладнання, яке він відправив в Україну. Виявилось, що воно було переоцінене приблизно на три мільярди доларів. Ця помилка відкриває можливість відправки Україні більшої кількості зброї для захисту від рф.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки цього тижня планують оголосити про передачу Україні нового озброєння у межах чергового пакету військової допомоги.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: Австралія передасть Україні катери Sentinel 830R

У рамках військової допомоги для передачі українським Збройним силам австралійський уряд обрав катери Sentinel 830R… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

NYT: Північноатлантичний Альянс розглядає відправку військ в Україну, проте не для участі в боях

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська, щоб вони могли… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині за час зведення фортифікаційних споруд загинули 4 будівельники, ще 15 отримали поранення, – ОВА

У Харківській області внаслідок російських обстрілів чотири людини загинули та 15 отримали поранення різного ступеня… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Український бренд створив колекцію благодійних вишиванок для фонду “Землячки”

До Дня вишиванки український бренд GAPTUVALNYA створив ексклюзивні вишиванки з символікою громадської організації "Землячки", які… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, – Зеленський

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Одеській області відкрили міжнародний пункт пропуску “Рені” між Україною та Молдовою

16 травня після реконструкції в Одеській області відкрили міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" між Україною… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.