fbpx
Сьогодні
17:23 09 Сер 2023

Верховна Рада закликає світ не визнавати "вибори", що рф планує провести на окупованій України

English version here

Верховна Рада звернулась до парламентів світу визнати нелегітимними вибори, які рф планує провести на окупованих територіях України.

Про це нардеп Олексій Гончаренко повідомив у телеграмі.

Звернення до парламентів, урядів країн світу та міжнародних організацій підтримали 287 народних депутатів.

Рада закликає:

  • не визнавати легітимність жодного виборного органу РФ, якщо там будуть присутні "представники" з окупованих територій;
  • не допускати участі делегацій РФ усіх рівнів у роботі міжнародних організацій та їх парламентських структур;
  • визнати, що незаконні дії Росії ще раз підтверджують неможливість проведення мирних переговорів до повного виведення російських військ з міжнародно визнаної території України;
  • сприяти кримінальному переслідуванню осіб, які взяли участь в організації незаконних виборів, проводили агітацію, балотувалися, здійснювали спостереження або іншим чином брали участь у незаконному виборчому процесі.

«Будь-які російські вибори на окупованих територіях України — це фарс, світ не повинен визнавати представників звідти і максимально ізолювати рф», – зазначає нардеп.

Як раніше повідомляла Рубрика, у тимчасово окупованому селі Стульневе, що у Запорізькій області, окупанти розпочали підготовку щодо проведення агітації перед незаконними «виборами».

Довідка

Ще у лютому у Раді Федерації росії заявляли про плани провести вибори на захоплених територіях України.

Британська розвідка зазначала, що рф хоче показати окуповані території як свої "невід'ємні частини" тим, що має намір провести голосування того ж дня, що й вибори у росії.

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: