fbpx
Сьогодні
12:31 09 Сер 2023

Сирський: армія рф створила ударний кулак для прориву на Куп’янському напрямку, але наша оборона міцна

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Російсько-окупаційні війська обрали головним для свого наступу саме Куп'янський напрямок, створивши там наступальне угруповання у складі восьми штурмових загонів "Шторм -Z".

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у коментарі УП.

Як зазначив керманич Сухопутних військ, йдуть інтенсивні бої – деякі позиції по декілька разів переходять з рук в руки.

"Мета противника – прорвати оборону наших військ і вийти безпосередньо до Куп'янська. Бойові дії зараз відрізняються надзвичайною інтенсивністю. Окремі позиції за ці дні декілька разів переходили із рук в руки", наголосив Сирський.

Як додав командувач, одночасно ворог наступом із району Новоселівське здійснював спробу розсікти угрупування захисників ударом у фланг та оточити частину підрозділів бригади, яка тримає там оборону, але безуспішно.

"Наші бійці мужньо тримають оборону, відбиваючи всі спроби противника просунутися вперед", – підкреслив керманич Сухопутних військ.

Також Сирський повідомив, що побувавши на цьому напрямку оборони разом з командирами обговорив можливі подальші дії росіян та варіанти дій захисників.

Як наслідок, були прийняті всі необхідні рішення для "гарантованого стримування противника та створення умов для подальшого його розгрому". Зокрема, мова йде про додаткове посилення військових частин всіма необхідними силами і засобами та боєприпасами.

Нагадаємо, що 8 серпня Сирський приїжджав в район бойових дій на Куп'янський напрямок, де попрацював з командирами для прийняття оперативних рішень.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Так, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, в ISW зазначили, що окупанти намагаються наступати на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Своєю чергою, керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що на південному фронті ворог втрачає кількісну позицію по артилерійських обстрілах, окрім того починає втрачати і територіальну.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Окрім того, на Таврійському напрямку війська Збройних сил України вже зайшли на першу лінію оборони російських загарбників.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

До того ж, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

9 серпня стало відомо, що українські Збройні сили закріплюються на досягнутих рубежах, де напередодні мали частковий успіх в напрямку трьох населених пунктів Запорізької та Донецької областей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: