fbpx
Сьогодні
17:33 07 Сер 2023

Українські військові не дають росіянам просунутися на сході. Там тривають важкі бої, – Маляр

Тиждень, що минув, був вкрай складним. Ворог кинув усі сили, аби зупинити наш наступ.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в телеграмі.

Протягом усього тижня схід був епіцентром бойових дій. Відчутно збільшилась кількість ворожих обстрілів – близько 9 тисяч за тиждень. Ворогом використано близько 500 тисяч боєприпасів.

У таких умовах наші оборонці не дають ворогу просуватись на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.
Там тривають важкі бої.

  • На Куп'янському напрямку противник здійснював пошук слабких місць в нашій обороні, безуспішно вів штурмові дії в районі східніше Петропавлівки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу
    Донецької області. Наші війська успішно відбивали атаки ворога в районі Новоєгорівка, Білогорівка, Сергіївка, Надія.
  • На південному фланзі Бахмутського напрямку наші війська протягом тижня продовжували наступальні дії.
  • На південному фланзі  Бахмутського напрямку. Рух був дуже ускладнений мінуванням та обстрілами. Але наші війська змусили противника доволі витратно оборонятись, бо знищили чимало ворожої техніки та бійців.
  • Бої точились протягом тижня і тривають зараз в районі Кліщіївки, Андріївки, та Курдюмівки.
  • На Авдіївському, Мар'їнському  напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеними пунктами Красногорівка, Мар'їнка та оточення населеного пункту Авдіївка.
  • Здійснював безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське.

ПІВДЕНЬ

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

  • На напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області мали тактичний успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Ворог серйозно укріплює  свої оборонні рубежі. І наші війська зараз стикаються не лише з мінуванням, але й з бетонним інженерним укріпленням ключових панівних висот. Це суттєво ускладнює просування.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджував основні зусилля на ведені оборони. Продовжував обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об'єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовував баражуючи боєприпаси "Ланцет", здійснював безуспішні спроби відновити втрачене положення південно-східніше Новоданилівки та східніше Роботине Запорізької області.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: