fbpx
Сьогодні
09:43 07 Сер 2023

Британська розвідка озвучила причини неефективності фронтової авіації рф

Фото: Getty Images

Для підтримки наземних операцій в Україні ВПС російської федерації продовжують послідовно використовувати значні ресурси, але без вирішального оперативного ефекту.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, протягом літа російські тактичні бойові літаки зазвичай здійснювали понад 100 літако-вильотів на день, але вони майже завжди обмежувалися польотами над територією, яку контролює росія, через загрозу з боку української ППО.

За даними британської розвідки, росія спробувала вирішити цю проблему, все частіше використовуючи базові вільнопадаючі бомби з плануючими пристроями, що збільшують дальність польоту. Літаки можуть скидати ці бомби за багато кілометрів від своїх цілей, але вони ще мають продемонструвати стабільну точність.

"На початку контрнаступу України на півдні червня 2023 року російські ударні вертольоти довели свою ефективність. Однак останніми тижнями Росія, схоже, була менш здатна ефективно застосовувати тактичну авіацію на півдні", – зазначають у Міноборони Британії.

російські вертольоти на південному фронті

Раніше британська розвідка повідомляла, що останні місяці росія поповнила свої сили на півдні абсолютно новим варіантом вертольота Ка-52М. Важливим покращенням є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR, дальність дії якої становить близько 15 км. Екіпажі Ка-52 швидко скористалися можливістю використовувати зброю за межами досяжності української ППО.

росія втратила близько 40 вертольотів Ка-52 після вторгнення, але цей тип також дорого обійшовся Україні.

Нагадаємо, що перед цим у британській розвідці проаналізували атаку на російський корабель "Олєнєгорський горняк".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: