fbpx
Сьогодні
15:18 06 Сер 2023

У московському цирку померло тигреня, яке викрали з зоопарку Маріуполя

Фото: Маріупольська міська рада

Тигреня із маріупольського зоопарку, яке викрали російські загарбники після окупації міста, померло у московському цирку.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала світлини цього малюка.

"У травні цього року тримісячну тварину з маріупольського зоопарку відвезли до московського цирку.

Там маріупольським тигреням займався російський дрисерувальник Едгард Запашний, який підтримує війну проти України. Але тепер з'явилась інформація, що тварина померла. Про це повідомив сам дресирувальник",  розповіли у повідомленні.

Як зазначив Запашний, у тварини були вроджені проблеми з нирками. Якщо це так, то чому тоді тигреня не повернули до зоопарку, а забрали до цирку. Цього московський дресувальник не уточнив.

Тигреня з зоопарку Маріуполя

Фото: Маріупольська міська рада

У міській раді нагадали, що світова спільнота відмовляється від цирків з експлуатацією тварин, адже їхнє дресирування супроводжується насиллям, знущанням та утримуванням в умовах, що негативно впливають на здоров'я.

Нагадаємо, що зоопарк "Казкова діброва" в окупованій Новій Каховці було повністю затоплено через підрив російськими військами греблі, та працівникам все-таки вдалося врятувати невелику кількість тварин.

Що відомо про ситуацію у Маріуполі

Маріуполь Донецької області окупований російськими військами з перших місяців масштабного вторгнення рф до України. Останнім часом у місті почастішали вибухи, постійно відбуваються "прильоти" та "бавовна", які знищують техніку та особовий склад російських військ, що базуються у захопленому місті.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники почали викидати з уцілілих квартир законних власників, якщо вони не мають змоги підтвердити агресорам право власності документами.

Окрім того, на "лояльність до України"почали перевіряти в тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники українських дітей.

Після перевірки на причетність до партизанського руху, з дітьми проводять "профілактичні бесіди" на яких вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів".

Також, ЦНС заявив, що у Маріуполі окупанти почали створювати "філіал" Чорноморського флоту.

Раніше у  міськраді Маріуполя оприлюднили світлини знищеної окупантами центральної бібліотеки.

Ворог перетворює Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: