На Донеччині місту Покровськ повернули історичну дату заснування, — МВА

Під час засідання робочої групи члени комісії одноголосно проголосували про затвердження року заснування міста Покровськ, що на Донеччині — 1881.

Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Так, у Покровській адміністрації розглянули пропозицію від членів краєзнавчої спілки щодо зміни дат заснування Покровська та святкування Дня міста.

Зазначають, що ініціатором пропозиції став краєзнавець та дослідникВалерій Кордюков, який довгий час працював над вивченням історичного минулого Покровського краю. Він вважає, що відома більшості дата заснування міста Покровськ є сфальсифікованою.

"Немає жодних підтверджень тому, що наше місто засновано у 1875 році. Працюючи довгий час над вивченням цієї теми, мені довелося звертатися до різних архівних установ, Інституту історичної пам'яті. Так, вдалось встановити, що справжня дата прив'язана до будівництва залізничної станції Гришине (1881-1884 рр.). Вважаю доцільним, у ході позбуття колоніальних наративів, визнати та встановити історичну дату заснування міста Покровськ — 1881 рік. Число й місяць, враховуючи знайдені урядові документи, припадають на 19 червня", — розповів Кордюков.

Питання щодо перенесення святкування "Дня міста" взято на опрацювання, обговорення продовжаться на наступних засіданнях, додали в адміністрації.

Нагадаємо, що Національний музей історії України у Другій світовій війні, розташований у Києві, перейменують на Національний музей війни за незалежність.

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги для України, який оголосять найближчими днями

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.