fbpx
Сьогодні
11:15 05 Сер 2023

"Серйозний удар" по флоту рф: у британській розвідці проаналізували атаку на російський корабель "Олєнєгорський горняк"

Російський корабель "Олєнєгорський горняк", який був атакований напередодні у порту Новоросійська, став найбільшим серйозно пошкодженим військовим судном після потопленого крейсера "Москва".

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 5 серпня.

Британські аналітики нагадали, що з початку російської агресії в Україні "Олєнєгорський горняк" часто перевозив військові та цивільні вантажі з рф до окупованого Криму після пошкодження Кримського мосту через атаки.

"Олєнєгорський горняк" вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військовим кораблем, серйозно пошкодженим або знищеним після потоплення крейсера "Москва" 13 квітня 2022 року", наголосили у повідомленні.

У британські розвідці називають атаку на російський корабель "серйозним ударом" по Чорноморському флоту рф, який раніше передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська через високу загрозу атаки з боку ЗСУ в окупованому Севастополі.

Що відомо про атаку морських дронів напередодні

Як писала Рубрика, у ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

На відео, журналісти отримало від джерела, видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель. Там перебувало приблизно 100 людей екіпажу.

Джерело стверджувало, що внаслідок атаки корабель отримав серйозну пробоїну та наразі не може виконувати свої бойові завдання.

Окрім того, вже ввечері, 4 серпня, у Керченській протоці російський танкер-хімовоз SIG отримав пошкодження внаслідок атаки надводних безпілотників, на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

За даними росЗМІ, внаслідок вибуху у танкера пошкоджено машинне відділення та суднову надбудову. Проте вода не надходить до танкера, а екіпаж планує найближчим часом самостійно вивчити пошкодження.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: