fbpx
Сьогодні
10:20 05 Сер 2023

Малюк прокоментував атаки на кораблі рф: будь-яка "бавовна" з ними чи Кримським мостом, є законною

Фото: Василь Малюк

Нещодавні атаки надводних безпілотників на російські кораблі проводилися у територіальних водах України, а тому вони є законними.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву голови Служби безпеки України Василя Малюка.

Як підкреслив очільник СБУ, такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними.

"Будь-яка "бавовна", що відбувається із кораблями РФ чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком стосовно до ворога. Більш того – такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними", наголосив Малюк.

Голова Служби безпеки порадив росіянам покинути територіальні води України та нашу землю для припинення подібної "бавовни".

"Якщо росіяни хочуть, аби "бавовна" припинилася, вони мають скористатися для цього єдиною можливістю – покинути територіальні води України та нашу землю. І чим швидше вони це зроблять, тим буде краще для них", резюмував Малюк.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у ніч на 5 серпня, представники української Служби безпеки провели операцію з підриву великого російського нафтового танкера SIG, який транспортував пальне для російських загарбників.

Що відомо про атаку морських дронів напередодні

Як писала Рубрика, у ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

На відео, журналісти отримало від джерела, видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель. Там перебувало приблизно 100 людей екіпажу.

Джерело стверджувало, що внаслідок атаки корабель отримав серйозну пробоїну та наразі не може виконувати свої бойові завдання.

А вже ввечері, 4 серпня, у Керченській протоці російський танкер-хімовоз SIG отримав пошкодження внаслідок атаки надводних безпілотників, на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

За даними росЗМІ, внаслідок вибуху у танкера пошкоджено машинне відділення та суднову надбудову. Проте вода не надходить до танкера, а екіпаж планує найближчим часом самостійно вивчити пошкодження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: