fbpx
Сьогодні
14:34 05 Сер 2023

Бої під Кремінною: Сирський показав роботу гранатометників по позиціях ворога на Луганщині

Український військовий з гранатометом ATGL-L3, червень 2023. Кадр з відео "Повернись живим"

У Луганській області точаться активні бойові дії у Серебрянському лісі під Кремінною, українські захисники продовжують стримувати штурми військ рф на Лимано-Куп'янському напрямку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

У повідомленні керманич ЗСУ показав роботу бійців роти вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони (100 ОБрТрО).

На опублікованому відео захисники відпрацьовують з гранатометів по ворожих позиціях у Серебрянському лісі на Луганщині.

Як відомо, бої у Серебрянському лісі точаться вже тривалий час. Ще минулої осені, коли українські військові звільнили Лиман, то це лісництво розглядали як плацдарм наступу на Кремінну. Проте російські війська встигли підтягнути свої резерви.

Що відомо про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти не покидають можливості прорвати оборону ЗСУ у Луганській області. Особливо бої активізувалися на Лимано-Куп'янському напрямку знову останніми тижнями. Тільки минулої доби:

  • на Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Григорівки та Серебрянки Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів.
  • На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районі Шийківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Також аналітики ISW проаналізували геолокаційні кадри російських окупантів, які свідчать, що ті просунулися на схід від Котлярівки у Харківській області.

При цьому речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що на вказаному напрямку не спостерігається значного загострення, хоча тривають інтенсивні бої.

"Противник там скупчує доволі потужне угруповування з Повітряно-десантних підрозділів, піхотних підрозділів. Також це як такі головні ударні підрозділи, а також як підсилення – це бойовий армійський резерв, територіальні війська, деякі ПВК невеликі типу "Ветерани" або штурмові роти "Шторм-Z", набрані з криміналу", – зазначив речник.

Як писала Рубрика, минулої доби, 4 серпня, українські Сили оборони ліквідували понад 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 249 тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: