fbpx
Сьогодні
Відео, фото 17:50 04 Сер 2023

Зеленський у Києві зустрівся з кандидатом у президенти США від Республіканської партії

English version here

Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 4 серпня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з кандидатом у президенти США від Республіканської партії Крістофером Крісті, який прибув з візитом до нашої країни.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Офіс президента України.

"Я також хотів би щиро подякувати вам і вашим колегам, зокрема Конгресу. Ми вдячні за двопартійну підтримку, яка для нас є надзвичайно вагомою. Ми дуже вдячні президенту США Джо Байдену та його адміністрації", – сказав президент.

Зеленський наголосив, що вкрай важливо, що США, усі американці – на боці правди та демократії, і вони переконані в перемозі України.

Зазначається, що президент відзначив важливість подальшого посилення допомоги з боку партнерів для надійного захисту від російського ракетного терору та успішного звільнення тимчасово окупованих українських територій.

Фото: president.gov.ua

Зеленський зустрівся з кандидатом у президенти США від Республіканської партії

"США є лідером, надають нам найбільшу підтримку на полі бою – для наших Збройних сил. І, звичайно, у фінансовому секторі, що також є потужною підтримкою", – зазначив Зеленський.

Крістофер Крісті розповів, що хотів на власні очі побачити, що відбувається в Україні, й поділитися отриманою інформацією з американським суспільством, яке надзвичайно підтримує Україну.

Довідка

Крістофер Джеймс (Кріс) Крісті – американський політик, у 2010-2018 роках – губернатор штату Нью-Джерсі. Став першим республіканцем, який виграв вибори в цьому штаті за 12 років.

Візит Крісті в Україну

CNN писало, що колишній губернатор штату Нью-Джерсі також відвідав Мощун і Бучу в Київській області.

Він сказав журналістам, які супроводжували його, що приїхав в Україну, тому що хоче, щоб американці бачили те саме, що і він, щоб їхня рішучість підтримувати Україну зберігалася.

Він підкреслив, що підтримка США необхідна для протидії впливу таких супротивників, як Китай і росія. Раніше Крісті критикував експрезидента США Дональда Трампа за те, що він відмовився сказати прямо, чи повинна Україна виграти війну проти росії.

Нагадаємо, у Держдепі США пояснили, що Сполучені Штати в переговорах з Україною про довгострокові зобов'язання у сфері безпеки зосередяться на посиленні ЗСУ для оборони й стримування російської агресії, а також на прозорості інституцій, ефективності врядування й реалізації реформ.

Візит кандидата у президенти США Майка Пенса в Україну

Раніше колишній віцепрезидент США і конкурент Дональда Трампа на президентських виборах Майк Пенс здійснив несподіваний візит до України. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Також він заявляв, що США повинні й надалі надавати військову підтримку Україні, яка відбиває повномасштабну агресію рф.

"Ми повинні забезпечити їх (українців) боєприпасами, щоб відбити російське вторгнення", – наголосив 63-річний колишній конгресмен та губернатор штату Індіана у спілкуванні з представниками ЗМІ.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: