fbpx
Сьогодні
18:32 04 Сер 2023

Повітряні сили прогнозують, що під час майбутнього опалювального сезону росія зосередиться на атаках дронами, а не ракетами

English version here

Фото: РБК-Україна

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що цього року під час осінньо-зимового періоду росіяни не будуть атакувати Україну ракетами так потужно, як минулого.

Про це він повідомив у ході телемарафону.

Разом з тим, він наголошує, що українську ППО все одно потрібно посилити, адже, ймовірно, на цей раз окупанти зроблять ставку на застосуванні ударних БпЛА.

"Ми маємо досвід вже осінньо-зимового періоду застосування ворогом ударних БпЛА та ракет великої кількості. Це "Калібри" і "Х-101", "Х-555″. За цей період саме атак на паливно-енергетичний сектор збито приблизно 750 дронів і 750 ракет", – зауважив Ігнат, додавши, що йдеться про період з вересня по березень. 

Також військовий акцентує, що сьогодні у росіян немає такої кількості ракет, як раніше. Вони, звісно, їх виготовляють, але поновити вже вичерпаний запас змоги не мають.

"Тому що, бачите, що ті ж ракети "Х-101" чи "Х-555″, якими атакували вчора, – вони не застосовували місяць. Місяць вони, мабуть, їх десь там виготовляли", – наголосив речник ПС.

За даними Генштабу, про які нагадав Ігнат, росіяни можуть виготовляти по 100 ракет різних типів на місяць. З них близько половини – ракети для стратегічної авіації.

"Я думаю, що Росія більшу ставку буде робити все ж таки на дрони-камікадзе, які дешевші та простіші у виробництві. Але ракети будуть теж виготовлятися і до цього треба теж готуватися. Наше завдання – посилитись якомога більшою кількістю засобів ППО, які нам дають партнери", – підкреслив Ігнат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: