Прогноз погоди на вихідні 5–6 серпня: готуємося до екстремальної спеки

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних практично в усіх регіонах України буде дуже спекотною (місцями рекордно) і переважно сонячною. Дощі очікуються лише у західних областях.

Погода в суботу 5 серпня

У суботу в центральних, північних, східних регіонах України та на Закарпатті температура вдень сягатиме +33…+35 °С, а на мешканців південних областей очікують екстремальні +35…+37 °С. На заході температурні показники будуть трохи нижчими — до +31 °С.

Дощі з грозами пройдуть на Закарпатті, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях. На решті території — без опадів.

Пам'ятайте, що пік спеки припадає приблизно на 16:00–18:00, а максимальна сонячна активність – на 12:00–15:00. Ці години лікарі наполегливо рекомендують проводити в закритих приміщеннях, що кондиціонуються.

Погода в неділю 6 серпня

Сильні дощі «зіб'ють» температуру в західних областях України — у неділю стовпчики термометрів тут покажуть комфортні +23…+26 °С. На Волині, в Одеській та Хмельницькій областях очікуються +31…+33 °С. В решті регіонів України пануватиме серпнева спека, місцями до +35…+37 °С.

Опади у вигляді короткочасних дощів пройдуть лише на заході країни, включаючи Рівненську, Хмельницьку та Вінницьку області, на решті території — ясно.

Погода у понеділок 7 серпня

У понеділок на сході, півдні та південному сході буде так само екстремально спекотно — +33…+36 °С. У Києві, центральних та північних областях країни термометри покажуть +28…+30 °С, а мешканців західних областей потішить рятівна прохолода — +19…+22 °С.

На сході та півдні погода на початку тижня буде ясною, на заході, у центрі та на півночі пройдуть дощі з грозами.

Режим підвищеної готовності для алергіків

На півдні України починає цвісти амброзія, по всій території країни продовжує цвісти полин. Якщо у вашому регіоні у ці вихідні не передбачається дощу, радимо провести вікенд удома та щодня робити вологе прибирання.

Народні прикмети та вірування

Опівдні на Трохима, 5 серпня, наші предки не працювали, оскільки побоювалися, що польові духи можуть спричинити сонячний удар. Якщо до вечора туман стелився по землі, чекали на спекотний серпень, а що більше зірок було на небі, то вищою була ймовірність швидкого похолодання та дощів.

Дощі на Бориса та Гліба, 6 серпня, віщували похмуру погоду до кінця серпня, а спека та ясне небо — затяжне літо до жовтня.

Свіжі дописи

  • Новини

В ISW вважають, що заборона США бити по російській території серйозно підриває здатність України захищатися

Заборона Сполученими Штатами Америки бити західною зброєю по території рф серйозно підриває здатність Збройних сил… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію: скільки часу є на те, щоб оновити дані в ТЦК

18 травня 2024 року набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні: зокрема, у ньому… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1200 своїх солдатів, 13 танків та 36 артсистем

Минулої доби, 17 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищили усі ударні безпілотники, запущені окупантами вночі по Україні

У ніч на 18 травня російські загарбники запустили по Україні 13 ударних безпілотників: силам протиповітряної… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Санкт-Петербурзі на території військової академії зв’язку пролунав вибух: є поранені

У Санкт-Петербурзі прогримів вибух на території військової академії зв’язку. Місцева влада заявила про постраждалих. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Львівському історичному музеї відкрили виставку меморіальних вишиванок

Днями у Львівському історичному музеї презентували виставковий проєкт «(Не)тлінні». Його присвятили Всесвітньому дню вишиванок, а… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.