fbpx
Сьогодні
11:37 01 Сер 2023

США уклали угоду щодо постачання 155-мм боєприпасів Україні з Болгарією та Південною Кореєю: як працює це рішення

English version here

Сполучені Штати Америки намагаються збільшити обсяги поставок критично важливих для України 155-мм боєприпасів, щоби підтримати контрнаступ Сил оборони.

Про це пише Financial Times, пише Рубрика.

У чому проблема?

За інформацією американських чиновників, Україна зараз здійснює до 8 тисяч артилерійських пострілів на день, що перевищує виробництво США. 

У Білому домі вже кілька місяців знають про те, що запаси боєприпасів в Україні виснажилися. Тому США активізували зусилля, щоб доставити снаряди Києву.

США активно працюють над збільшенням поставок надзвичайно важливих 155-мм боєприпасів для підтримки України в контрнаступі проти російських військ уздовж усієї лінії фронту.

Зусилля включають постачання від міжнародних партнерів найближчим часом, а також планується збільшити  виробництво у США протягом двох наступних років.

Яке рішення?

Зі слів американських посадовців, на яких посилається видання, Сполучені Штати вже уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про постачання снарядів в Україну та ведуть перемовини з Японією про те ж саме.

Як це працює?.

Як зазначають співрозмовники видання, зусилля США з надання зброї зосереджені на постачанні більшої кількості снарядів калібру 155 мм.

Збільшення поставок прагнуть досягнути:

  • за рахунок міжнародних союзників у короткостроковій перспективі,
  • через нарощення виробництва в США протягом наступних двох років.

Згідно з даними армії США, Вашингтон має на меті виробляти до 90 тисяч боєприпасів на місяць до 2025 фінансового року, порівняно з 24 тисячами зараз і 14 тисячами на місяць до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Тому Сполучені Штати:

  • будують більше виробничих ліній,
  • переоснащують завод у Канаді,
  • встановлюють нову складальну лінію в штаті Техас,

Армійські чиновники заявили, що вони також можуть створити нові потужності для завантаження, складання і пакування 155-мм боєприпасів в штатах Арканзас, Айова і Канзас.

Довідка

Нагадаємо, щораніше США виділили пакет військової допомоги Україні на 800 млн доларів. До його складу вперше увійшли касетні боєприпаси.

У Білому домі раніше пояснювали, що надання касетних боєприпасів – тимчасовий захід, поки не будуть розгорнуті потужності для виробництва звичайних артилерійських боєприпасів. Крім того, Україна зобов'язалась мінімізувати ризик використання касетних боєприпасів.

Як писала Рубрика, німецька збройна компанія Rheinmetall планує восени відкрити центри з ремонту танків в Україні, для чого вже готує фахівців.

Окрім того, Німеччина оновила список військової допомоги, яку було передано Україні. Зокрема, Збройним силам України серед іншої зброї надійшли десятки розвідувальних дронів і самохідні зенітні установки Gepard.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: