США обмежили безвіз для Угорщини: роздавала паспорти без належної перевірки особи

Сполучені Штати Америки прийняли рішення обмежити участь Угорщини у своїй програмі безвізового режиму, оскільки сумніваються щодо безпеки нових паспортів, виданих Будапештом у період 2011-2020 років.

Про це пише Politico.

Як повідомили у виданні, американська програма безвізового режиму передбачає, що громадяни країн, які ним користуються, можуть подорожувати до США з метою туризму або бізнесу на термін до 90 днів без візи. Для цього їм потрібна лише так звана Електронна система авторизації подорожей (ESTA).

Але з 1 серпня термін дії ESTA для власників угорських паспортів скоротять з двох років до одного, і ESTA буде дійсна лише для одноразового використання.

"Існують сотні тисяч паспортів, які були видані урядом Угорщини в рамках спрощеної програми натуралізації без суворих механізмів перевірки особи", заявив Посол США в Будапешті Девід Прессман.

Він додав, що Штати вже багато років звертають увагу Будапешта на цю "вразливість у сфері безпеки", але "уряд Угорщини вирішив не закривати її", тому США змушені тепер "відреагувати".

Повідомляють, що після приходу до влади в 2010 році уряд прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана здійснив серйозні політичні зміни, які надали громадянство етнічним угорцям за кордоном – в тому числі в Румунії, Словаччині та Україні. Критики вважають, що так Орбан хотів підвищити свої електоральні перспективи.

До того у виданні наголосили, що союзники Будапешта по НАТО глибоко розчаровані тим, що парламент Угорщини досі не ратифікував заявку Швеції на вступ до Альянсу.

Також високопоставлені угорські чиновники продовжують просувати наративи Кремля, а ще докладають зусиль, спрямованих на послаблення європейських санкцій, націлених на Москву.

Окрім того, Угорщина виступила проти спроби ЄС створити довгостроковий фонд обсягом до 20 мільярдів євро для підтримки української армії.

Свіжі дописи

  • Новини

Прем’єр-міністр Словаччини переніс чергову операцію: його стан залишається важким

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо переніс чергову операцію після того, як у нього стріляли 15 травня.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Британський історик, журналіст та письменник віддав свою премію переможця Lionel Gelber Prize 2024 ЗСУ

Британський історик, журналіст та письменник Тімоті Ґартон Еш віддав власну премію як переможця Lionel Gelber… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

МЗС відновлює прийом заяв на отримання консульських послуг для окремих категорій громадян

Міністерство закордонних справ розпорядилося відновити прийом заяв від чоловіків призовного віку на вчинення консульських дій… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Литва передала Україні чергову військову допомогу: шість радарних систем AMBER 1800

Литва активно долучилась до німецької ініціативи з посилення української ППО, оголосивши про намір передати Україні… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Найбільші інвестори країни за час повномасштабного вторгнення вклали у розвиток українського бізнесу 5 мільярдів доларів

Серед 25 компаній, які найбільше інвестували у розвиток бізнесу, окрім традиційних металургів та енергетиків також… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На Сумщині відкрився 21-й Центр рекрутингу української армії

У Шостці Сумської області відкрито Центр рекрутингу української армії - це вже 21-й такий осередок… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.