fbpx
Сьогодні
17:59 30 Лип 2023

WSJ: на зустріч у Саудівській Аравії, присвячену відновленню миру в Україні, запрошені чиновники з 30 країн

Фото aa.com.tr

Саудівська Аравія  на початку серпня в Джидді планує провести переговори щодо відновлення миру в Україні, в яких візьмуть участь високопосадовці з близько 30 великих і країн, що розвиваються. Чехія підтвердила проведення саміту та повідомила, що вона вже отримала запрошення на зустріч.

Як пише Рубрика, про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ).

"За словами дипломатів, залучених до обговорення, на зустріч, яка відбудеться в Джидді 5 та 6 серпня, прибудуть високопосадовці приблизно з 30 країн", – повідомляє газета.

Зазначається, що росія не отримала запрошення на цю зустріч.

Як очікується, у переговорах візьмуть участь представники західних країн, України та ключових країн, що розвиваються, у тому числі Індії та Бразилії. Західні та українські офіційні особи сподіваються, що переговори призведуть до мирного саміту пізніше цього року.

Серед тих, хто вже підтвердив свою участь, – Великобританія, ПАР, Польща та країни ЄС.

Також, знайоме із ситуацією джерело заявило, що в Джидді буде присутній радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За інформацією видання, західні офіційні особи обрали Саудівську Аравію для проведення переговорів частково сподіваючись, що вона зможе спонукнути Китай взяти в них участь.

Чехія підтвердила проведення саміту щодо України в Саудівській Аравії. Прага вже отримала запрошення на зустріч, де представники 30 країн обговорюватимуть завершення війни в Україні. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Чехії Деніел Дрейк

За його словами, зараз вирішують, хто представлятиме Чехію на саміті.

"Я можу підтвердити, що Чеська Республіка отримала запрошення на саміт у Джидді, Саудівська Аравія, рівень представництва вирішується", – заявив Дрейк.

Саміт заплановано на 5 і 6 серпня.

Довідка

Наприкінці червня у Копенгагені відбулася зустріч радників з національної безпеки та політичних радників лідерів більш ніж 10 країн, присвячена підготовці "Саміту миру".

27 липня президент Володимир Зеленський сказав "була вже зустріч у Копенгагені, зараз у Саудівській Аравії планується друга зустріч. Я радий, що там буде Бразилія. Потім ми вийдемо на саміт Формули світу".

Нагадаємо, 19 травня, президент Володимир Зеленський відвідав Саудівську Аравію.

Під час візиту президент Володимир Зеленський закликав членів Ліги арабських держав долучитися до імплементації української формули миру.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: