Україна звернулася до FIE з вимогою позбавити нейтрального статусу росіянку Смірнову, з якою виник інцидент у Харлан

До Міжнародної федерації фехтування (FIE) звернулася з вимогою Федерація фехтування України щодо виключення російської шаблістки Анни Смірнової зі списку нейтральних спортсменів після того, як та наполягала на рукостисканні з українкою Ольгою Харлан.

Про це йде мова в заяві Федерації фехтування України.

У відомстві переконані, що Смірнова не відповідає статусу нейтральної спортсменки. Тож українська сторона вимагає негайно усунути її від участі в змаганнях під егідою FIE.

"Активність Анни Смірнової в Instagram, де вона відкрито демонструє вербальну й невербальну підтримку російської армії, яка є символом і реалізатором агресії проти України, свідчить, що вона аж ніяк не нейтральна спортсменка й ніколи не була такою", — наголосили в повідомленні.

Окрім того, Федерація фехтування України підкреслила, що це вже не перший випадок, коли до переліку нейтральних спортсменів потрапляють люди, які "діють всупереч миротворчій місії олімпійського руху".

Тому федерація наполягає, аби Виконавчий комітет FIE переглянув процес надання нейтрального статусу. Відповідно зробив його "більш ефективним і прозорим для всіх членів FIE".

Як відомо, після ситуації з Ольгою Харлан у мережі почали публікувати скриншоти з соціальних мереж Смирнової. На світлинах вона позує з братом у формі російського військового.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначав, що "Смирнова програла у чесних змаганнях і вирішила зіграти брудно з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою".

Що відомо про інцидент української шаблістки Ольги Харлан та російської спортсменки Анни Смірнової

Нагадаємо, що після перемоги над російською фехтувальницею Анною Смірновою, Ольга Харлан відмовилась від традиційного ритуалу – рукостискання.

Після розмови зі суперницею, спортсменка покинула майданчик, а "нейтральна" фехтувальниця зажадала дискваліфікації Ольги.

Попри те, що судді відхилили протест російської спортсменки, наступний поєдинок Харлан проти болгарки Ілієвої вже не відбувся. Організатори змагань дискваліфікували спортсменку за неповагу до опонентки з російської федерації.

Пізніше стало відомо, що лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024.

У відповідь Федерація фехтування України почала готувати протест, а громадяни висловили своє обурення.

До того ж, Всесвітня федерація фехтування FIE оголосила, що змінить правила рукостискань на офіційних змаганнях.

Відмітимо, що Міжнародний олімпійський комітет офіційно запросив 203 національні олімпійські комітети, окрім НОК Гватемали, росії та білорусі, взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

Свіжі дописи

  • Новини

Опублікували нові супутникові знімки ураженого літака Су-57 в Ахтубінську: що стало відомо

В Астраханській області на аеродромі "Ахтубінськ" крім ураженого Су-57 знаходились ще два літаки аналогічного типу.… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

ЗМІ: спільна заява саміту миру не закликатиме до виведення російських військ з України

Учасникам саміт миру запропонують проєкт спільної заяви, що не міститиме заклику до виведення військ російської… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

В ISW заявили, що окупанти почали знову возити паливо Керченським мостом

Українські удари по російських військових та логістичних об'єктах могли змусити російські війська змінити свою дислокацію… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

СБУ проводить перевірки в урядовому кварталі Києва: що відомо

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) проводять контррозвідувальні заходи на території Печерського та Шевченківського районів Києва,… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

У Берліні стартує Конференція з відновлення України: що відомо

11 червня в німецькій столиці Берліні за участі президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

У Донецькій області окупанти скинули “КАБ-500” на житловий квартал Костянтинівки: відомо про 5 поранених

Російсько-окупаційні війська пізно ввечері, 10 червня, у Донецькій області скинули "КАБ-500" на житловий квартал у… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.