Український боксер Усик пожертвував через UNITED24 понад 12 мільйонів на відбудову країни

Починаючи з грудня 2022 року український боксер, чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик вже передав через платформу UNITED24 на відновлення країни понад 12 мільйонів гривень, зокрема на відбудову будинку в Ірпені.

Про це у Фейсбуці повідомила координаторка платформи UNITED24 Ярослава Гресь, пише Рубрика.

Як розповіла Гресь, український спортсмен їй зателефонував та запропонував переказати суму, необхідну для закриття збору на будинок в Ірпені, який він патронує. На той час бракувало близько 2 млн грн.

"Збір закрито", тоді написала вона.

Координаторка платформи UNITED24 зауважила, що загалом з грудня 2022 року, від початку свого амбасадорства, Усик пожертвував понад 12 мільйонів гривень тільки через UNITED24.

"Дякуємо, чемпіоне!", наголосила Гресь.

Нагадаємо, що 18 жовтня абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі, чемпіон світу у суперважкій вазі Олександр Усик став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24. Він зосередиться на підтримці напряму "Відбудова України".

Своїм першим проєктом він обрав відновлення будинку в Ірпені. На першому поверсі цього будинку розташований спортивний зал, де навчався тренер з боксу Олексій Джунківський.

У грудні, під час блекаутів, Усик передав 50 000 доларів на закупівлю генераторів для українських лікарень та записав звернення з Києва разом із легендарним футболістом Андрієм Шевченком і астронавтом Скоттом Келлі, аби заохотити людей в усьому світі робити пожертви.

Окрім того, Олександр Усик підтримав благодійну платформу Newkraine сумою у 13 800 000 гривень!

Ці кошти повністю закривають благодійний збір Newkraine на відбудову 10 сучасних будинків у селі Мощун, яке російська армія знищила при наступі на Київ.

Як писала Рубрика, амбасадор UNITED24 Скотт Келлі поспілкувався з українськими медиками онлайн. Астронавту, який зібрав через платформу 650 000 $ на машини швидкої допомоги, українські медики розказали про постійні обстріли бригад та важливість переданих авто.

Довідка

Офіційна андрейзингова платформа UNITED24 створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського, щоби об'єднати для допомоги Україні лідерів думок з усього світу. Серед амбасадорів UNITED24 актори та режисери, спортсмени та художники, науковці та письменники.

На цей час через UNITED24 зібрано понад 432 млн доларів.

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки ракетного удару росії по Україні –36 загиблих, 140 поранених, триває розбір завалів

Внаслідок масованих ракетних ударів російських загарбників 8 липня по українських містах - 36 загиблих людей,… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Уряд шукає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів “Охматдиту”

На найближчому засіданні Кабінету міністрів України урядовці розглянуть наслідки російської атаки 8 липня, зокрема по дитячій лікарні… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Рада безпеки ООН проведе завтра засідання через обстріл лікарні “Охматдит” у Києві

Рада Безпеки ООН збереться на засідання у вівторок, 9 липня, для обговорення сьогоднішнього масованого ракетного… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Forbes: щонайменше $200 млн росія витратила на масований удар по Україні 8 липня

Вартість російської масованої ракетної атаки на Україну 8 липня становить від 200 мільйонів до 250… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Я твердо вирішив залишитися у цих перегонах: Байден надіслав листа демократам щодо своєї участі у виборах

Чинний президент США Джо Байден надіслав листа своїм колегам-демократам з американського Конгресу. У ньому він… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Зеленський зустрівся з Дудою: обговорили оборонну співпрацю та потреби наших Сил оборони

У Варшаві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава держави подякував… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.