fbpx
Сьогодні
12:42 29 Лип 2023

У Білому домі підтвердили, що військові США перебувають на території України, але не беруть участь у бойових діях

Адміністрація Сполучених штатів Америки категорично спростовує участь американських кадрових військових у війні України з російською федерацією.

З відповідною заявою виступив у п'ятницю під час телефонного брифінгу координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

У представника Білого дому запитали, чи дотримується нинішня адміністрація США позиції, оголошеної від початку повномасштабного вторгнення рф щодо не втручання американських військових у бойові дії в Україні.

"В Україні немає американських сил, які надавали б допомогу Україні в бойових діях, або були б присутніми на полі з українськими силами", – підкреслив Кірбі.

Водночас координатор Ради безпеки Адміністрації Байдена зазначив, що в Україні присутня невелика кількість американських військовослужбовців. Вони охороняють посольство США в Києві, а також представляють апарат військових аташе Сполучених Штатів в Україні.

"Збройні сили США не беруть активної участі в бойових діях в Україні або в підтримці бойових дій на території України", – підкреслив Кірбі.

Нагадаємо, що російські пропагандисти постійно поширюють наративи про залучення військових підрозділів США та інших західних країн до бойових дій в Україні.

Як писала Рубрика, Сполучені Штати Америки передали до Міжнародного кримінального суду свої докази щодо воєнних злочинів країни-агресора.

Окрім того, Міноборони США оголосило про виділення додаткового пакета військової допомоги Україні, який передбачає негайні поставки озброєння й техніки із запасів Пентагону, в тому числі ракет для комплексів NASAMS, HIMARS та інших систем.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: