Розвідка Британії: на двох ділянках південного фронту активізувалися бої

За останні дві доби на українському півдні почала спостерігатися активізація бойових дій на двох ділянках фронту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 29 липня.

Як повідомили британські аналітики, на південь від Оріхова бойові дії зосереджені біля села Роботине, в зоні відповідальності 58-ї загальновійськової армії росії.

"У вісімдесяти кілометрах на схід українські війська розгромили підрозділи 247-го гвардійського десантно-штурмового полку Повітряно-десантних військ Збройних сил Росії і захопили село Старомайорське", наголосили в огляді.

Тим часом як зазначають, на півночі інші підрозділи повітряно-десантних військ рф продовжують наступальні операції в Серебрянському лісі на захід від Кремінної, але не досягли значних успіхів.

Днями розвідка Британії звернула увагу, що останнім часом росія посилила свої війська на півдні України новими вертольотами Ка-52. Ці машини раніше спричинили значні втрати для України.

Нагадаємо, за даними ISW, минулої доби, 28 липня, Збройні сили України проводили контрнаступальні операції щонайменше на 3-х напрямках фронту та на Донеччині просунулися вперед під Бахмутом.

Як повідомляють американські аналітики, українські військові заявили, що продовжують контрнаступальні операції на північному та південному флангах Бахмута.

Своєю чергою, заступник міністра оборони України Ганна Маляр також зауважила, що українські сили продовжують просування на південь від Бахмута.

В ISW зазначили, що один з російських "воєнкорів" заявив 28 липня, що українські сили просунулися вперед біля Курдюмівки та Андріївки.

Як писала Рубрика, минулої доби, 28 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 400 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 245 200 вояк.

Свіжі дописи

  • Новини

На Луганщині третя штурмова взяла у полон замкомандира роти та старшого сержанта армії рф

Воїни Третьої окремої штурмової бригади взяли у полон двох окупантів - заступника командира роти та… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Через скандал з представником Нідерландів організатори “Євробачення” призупинили голосування “Решта світу”

Через гучний скандал з учасником з Нідерландів, якого нібито звинувачують у насиллі щодо жінки з… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

В окупованому Донецьку пролунала низка вибухів: росіяни пишуть про удар HIMARS

11 травня у тимчасово окупованому Донецьку було гучно: пролунали кілька вибухів. Після влучань над містом… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

На Харківщині окупантів вдалося локалізувати у “сірій зоні”, вона не розширюється, – ОСУВ “Хортиця”

У Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона"… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Регулярні випадки скидання окупантами боєприпасів на свою територію є системною помилкою, – британська розвідка

Велику загрозу для російського цивільного населення становлять непоодинокі інциденти з аварійним сходженням боєприпасів з російських… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: Brave1 збільшує гранти для оборонних розробок до 2 мільйонів гривень

В Україні від Brave1 для defense-tech розробок стартує прийняття заявок на оновлені гранти: розробники можуть отримати… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.