fbpx
Сьогодні
16:23 29 Лип 2023

Для більшості американців важливо, аби Україна перемогла росію у війні, - опитування

English version here

Фото: ОПУ

Три чверті опитаних американців, як демократи (86%) так і республіканці (71%), вважають важливим для Сполучених Штатів Америки те, аби Україна вийшла переможницею з війни, розвʼязаної російською федерацією.

Про це свідчать результати опитування, проведеного інститутом Рональда Рейгана.

Виходячи з цих результатів слідує, що переважна більшість громадян США (59%) виступає за продовження надання Україні військової допомоги.

Серед них за таку підтримку висловилися 75% демократів і 50% республіканців.

Ця цифра майже не змінилася з минулого року: в листопаді 2022-го 57% американців підтримували військову допомогу Україні.

"Серед прихильників допомоги Україні найбільш вагомою причиною є те, що протистояння російській агресії в Україні не даватиме Росії вторгатися в інші сусідні країни (37%). Майже стільки ж (30%) сказали, що найкращою причиною для продовження допомоги було те, що важливо допомагати захищати свободу людей і суверенітет країн, де тільки можливо", – зазначили в повідомленні.

При цьому менше третини (30%) американців виступають проти надсилання Штатами військової допомоги Україні. Найбільше серед них тих (57%), хто вважає, що США мають занадто багато незадоволених потреб у себе в країні, щоб надсилати мільярди доларів в Україну.

"Перспектива комплексних заходів аудиту та бухгалтерського обліку, щоб переконатися, що українці належним чином використовують допомогу США, не викликала великої підтримки серед тих, хто виступає проти допомоги. Більше половини (56%) сказали, що це не матиме значення, тоді як лише близько чверті (27%) сказали, що це змусить їх більше підтримувати надсилання допомоги", підкреслюють в дослідженні.

Опитування також показало, що серед американців зараз немає єдиної думки про те, хто перемагає у війні:

  • 31% кажуть, що Україна, 27% – що Росія,
  • 25% – ні одна, ні друга сторона,
  • а 17% – що не знають відповіді на це питання.

Нагадаємо, що більшість громадян США підтримують надання зброї Україні для боротьби з російською окупаційною армією. Більше того, американці впевнені, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захищати свої інтереси та союзників.

Як писала Рубрика, надію на краще майбутнє країни відчувають майже 60% громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: