Катар надає $100 млн гуманітарної підтримки Україні

Прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані, який також є міністром закордонних справ, під час візиту до України повідомив про виділення 100 млн доларів на подолання гуманітарної кризи в Україні.

Про це заявив Премʼєр-міністр Катару Мохаммед бін Абдулрахман аль Тані на спільному з українським колегою Денисом Шмигалем брифінгу в Києві.

"Наш державний правитель готовий виділяти гроші і вже виділив 100 млн доларів для подолання кризи, яка відбувається. Передбачається, що гроші можуть витрачатися на відбудову зруйнованої інфраструктури та для забезпечення питною водою людей у постраждалих регіонах", – сказав він.

Премʼєр-міністр України зі свого боку подякував колезі за гуманітарну підтримку та уточнив, що, крім іншого, гроші спрямують на відновлення у сферах медичного забезпечення і освіти, гуманітарне розмінування та інші гуманітарні проєкти.

Аль Тані додав, що Катар готовий надати всі необхідні засоби для того, щоб зменшити проблему гуманітарних прав в Україні або взагалі її усунути. За його словами, Катар збирається надати допомогу тим, хто був змушений залишити окуповані території.

Також урядовець оголосив, що Катар виділяє 20 млн доларів у рамках нової угоди, за якою африканські країни зможуть отримати необхідну кількість продовольства, ще виділяє 50 стипендій для навчання українців у катарських університетах.

Також під час зустрічі домовилися утворити інші спеціалізовані робочі групи й комісії для напрацювання питань у різних сферах: від високих технологій і діджиталізації до постачання питної води в тих регіонах України, де це потрібно.

"Домовилися тісно співпрацювати в межах Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва", – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, Олена Зеленська відвідала Національний музей Катару, де з її ініціативи підписано Меморандум про впровадження першого на території цієї країни україномовного аудіогіда.

Як повідомлялось, Україна отримала від Німеччини ще шість установок Gepard та тисячі боєприпасів до них.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: найгарячіше зараз на Покровському напрямку, ворог 30 разів атакував позиції ЗСУ

Протягом доби, 16 травня, найбільша активність російських загарбників спостерігається на Покровському напрямку в Донецькій області:… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В українського заводу проєкт USAID замовив 300 вагонів-зерновозів: у чому рішення

Цього року USAID в української компанії “Карпати” замовила 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

“День вуличної музики та спорту”: до Києва повертається найбільший благодійний фестиваль

18 травня у Києві відбудеться “День вуличної музики та спорту” — найбільший благодійний музичний фестиваль,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Артилерія та ППО: Данія виділила 750 млн євро на військову допомогу Україні

16 травня, данський уряд вирішив виділити Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Дуда під час поїздки до Катару заохочував місцевий бізнес до відбудови України

Під час візиту до Катару президент Польщі Анджей Дуда розповів про можливості для місцевого бізнесу… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Серед поранених очільник МВА: окупанти касетними боєприпасами обстріляли Вовчанську громаду

16 травня російські агресори вдарили касетними боєприпасами по селу Вовчанської громади Харківської області, внаслідок чого… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.