З тимчасово окупованого Маріуполя повернули ще одну дитину

На підконтрольну Україні територію вивезли з тимчасово захопленого росіянами Маріуполя ще одну дитину. Зараз хлопець перебуває у Києві.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук в Telegram.

"Сьогодні день почався гарною новиною. Ще одного хлопця вивезли з окупованого Маріуполя. Владислав росте без батьків", – зазначила вона.

За словами Верещук, Владислав опинився в окупації у лютому минулого року. З того моменту він не полишав надії повернутися на підконтрольну територію.

"Його шлях був довгим і непростим, але, зрештою, він тут, з нами в Києві. Щиро дякую волонтерам і всім, завдяки кому Владислав сьогодні в безпеці", – додала міністр.

У Мінреінтеграції додали:

"Хлопець надихав друга діяти. Приклад В'ячеслава став вирішальним — юнак наважився на такий самий крок. Владислав подолав непростий шлях, і вже сьогодні він у безпеці, у Києві"

Мінреінтеграції подякувало програмній директорці "Української мережі за права дитини" Дар'ї Касьяновій, спільними зусиллями з якою вдалося повернути Владислава.

Куди звертатися в подібній ситуації?

Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, українське Мінреінтеграції радить повідомляти про це профільному фахівцю відомства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562 03 13. Ще можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро за номером 16 48.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Зазначимо, що саме через депортацію українських дітей Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна та омбудсмена марії львової-бєлової.

Свіжі дописи

  • Новини

Литва передала Україні чергову військову допомогу: шість радарних систем AMBER 1800

Литва активно долучилась до німецької ініціативи з посилення української ППО, оголосивши про намір передати Україні… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Найбільші інвестори країни за час повномасштабного вторгнення вклали у розвиток українського бізнесу 5 мільярдів доларів

Серед 25 компаній, які найбільше інвестували у розвиток бізнесу, окрім традиційних металургів та енергетиків також… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На Сумщині відкрився 21-й Центр рекрутингу української армії

У Шостці Сумської області відкрито Центр рекрутингу української армії - це вже 21-й такий осередок… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

4,5 тисячі засуджених готові мобілізуватися до ЗСУ, – Мін’юст

У квітні Міністерство юстиції України провело опитування серед ув’язнених, де їм поставили питання щодо звільнення шляхом укладання… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Харків КАБами: двоє людей загинуло

Росіяни вдарили по Харкову КАБами, відомо про двох загиблих, є постраждалі. Про це повідомив у Телеграмі начальник… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС

Під час засідання, 17 травня, Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови  Зміївської ТЕС… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.