fbpx
Сьогодні
21:42 24 Лип 2023

В Україні ліквідували полковника рф Вашуніна: "Відсікли від загону"

Євген Вашунін, офіцер ЗС РФ, загиблий в Україні. Фото: Скриншот

На війні в Україні загинув полковник російської армії Євген Вашунін, командувач "Ленінградським полком", який було сформовано з мобілізованих жителів Петербурга та інших регіонів Північно-Західного федерального округу російської федерації.

Про це повідомив голова Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Олександр Бєльський, передає російський інформаційний ресурс "ЗАКС.ру".

"Полковник із групою підтримки висунулися назустріч загону ("Шторм Z"). Їхній рух був помічений противником, командир і його бійці вступили в бій із ворогом", — повідомив Бєльський.

14 липня полковник Вашунін був смертельно поранений, коли нібито пішов на допомогу загону "Шторм", який опинився в оточенні.

Вашуніна відсікли від решти окупантів. Російський командир намагався самостійно надати собі медичну допомогу, але помер.

Повідомляється, що посмертно полковника Вашуніна було представлено до звання "Героя Російської Федерації".

"Ленінградський полк" був сформований у рамках часткової мобілізації. Згідно з дорученням Бєльського, для цього полку було виготовлено спеціальні шеврони.

26 квітня Вашунін був присутній на пленарному засіданні Законодавчих Зборів і вручив губернатору Олександру Бєглову один із таких нарукавних знаків.

Нагадаємо, у Донецькій області під Красногорівкою ліквідували російського пропагандиста, автора каналу "Міша на Донбасі" Михайла Лучина.

А 10 липня, в російському Краснодарі розстріляли заступника начальника відділу з мобілізаційної роботи і екскомандира підводного човна Станіслава Ржицького, який, за інформацією ЗМІ, міг бути причетний до ракетних ударів по Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: