Politico: рф імпортувала з Китаю БпЛА у 30 разів більше, ніж Україна

Китайські компанії продовжують постачати російській федерації нелетальне озброєння. Цього року країна-агресорка імпортувала з Китаю дрони на суму понад 100 мільйонів доларів, це в 30 разів більше, ніж Україна.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Politico.

  • Постачання бронежилетів із Китаю

Згідно з митними записами, отриманими Poltico, російські покупці задекларували замовлення на сотні тисяч бронежилетів і касок виробництва китайської компанії Shanghai H Win.

"Свідоцтва такого роду показують, що Китай, попри свої заклики до миру, доходить до червоної риски, постачаючи в Росію досить нелетального, але корисного у військовому відношенні обладнання", – йдеться в матеріалі.

Китайський експорт кераміки, компонента, використовуваного в бронежилетах, збільшився на 69% в рф до більш ніж 225 мільйонів доларів, а в Україну скоротився на 61% до всього лише 5 мільйонів доларів.

  • рф більше отримує дронів, ніж Україна

Сила китайського експорту товарів подвійного призначення в росію під час війни підтверджується митними даними. І хоча Україна також є клієнтом Китаю, її імпорт більшої частини обладнання, про яке йдеться в цій історії, різко скоротився.

Цього року росія імпортувала з Китаю безпілотників на суму понад 100 мільйонів доларів – у 30 разів більше, ніж Україна.

  • Постачання дронів DJI

Покупцями дронів DJI та її дочірніх компаній є фірми під назвою "Гіганщина" і "Воздух". Інша – "Небесная механика", яка до війни була офіційним дистриб'ютором китайської компанії в росії.

Представник DJI заявив, що компанія та її дочірні компанії добровільно припинили всі поставки та операції в росії та Україні 26 квітня 2022 року.

DJI заявила, що також розірвала відносини з "Небесною механікою", хоча російська компанія подала додаткові декларації про постачання дронів китайській компанії 15 вересня і 27 березня цього року.

Пошук в ImportGenius показує, що китайська компанія Iflight продовжує постачати дрони DJI в "Небесну механіку" через Гонконг через місцеву компанію Lotos. Остання партія була доставлена 10 жовтня минулого року. Очевидною аномалією є те, що як країна походження поставок вказана Росія.

  • Китай на боці рф у війні проти України

Провідний аналітик, що спеціалізується на китайській обороні та зовнішній політиці в Інституті китайських досліджень Меркатора Хелена Легарда заявила, що Китай, попри всі його заяви про те, що він є нейтральним гравцем, насправді підтримує позиції росії в цій війні.

За словами Легарди, якщо Китай перейде червону межу і продасть росії зброю або військову техніку, вона очікує, що ЄС введе вторинні санкції.

Але, додала вона, таке обладнання, як бронежилети, тепловізори і навіть комерційні безпілотники, які можна використовувати в наступальних операціях на передовій, навряд чи викличуть санкційну реакцію.

  • Зв'язки Китаю та росії

Китай став тісніше підтримувати зв'язки з рф після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, Пекін відмовився приєднатися до санкцій, введених США проти країни-агресора.

Китай та росія поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, адже їхні відносини з демократичними країнами стають дедалі напруженішими. Зазначимо, що Штати неодноразово застерігали Китай від надання рф допомоги у війні проти України чи сприянні в ухиленні від санкцій.

До того ж, Китай має вплив на рф. Зокрема, лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг російського диктатора володимира путіна від ядерного удару по Україні.

А нещодавно радник президента Франції Еммануель Бонн сказав, що Китай може надавати військову допомогу Росії у загарбницькій війні проти України.

Нагадаємо, Мальдіви стали другим найбільшим постачальником мікросхем до росії після Китаю.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.