fbpx
Сьогодні
19:57 23 Лип 2023

Україна може відмовитися від заборони брати участь у змаганнях з спортсменами рф

Міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт. Фото: kmu.gov.ua

Україна розглядає варіант відмови від бойкоту спортивних змагань, на яких беруть участь  російські та білоруські атлети.

Про це заявив міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайтв  ефірі телемарафону.

За словами міністра, перемовини з всеукраїнськими федераціями та спортсменами уже розпочалися.

Причиною скасування бойкоту, як зазначив Гутцайт, може стати офіційне не запрошення росії та білорусі на Олімпіаду-2024 в Париж.

"Звісно, нам потрібно брати участь зараз у всіх кваліфікаційних змаганнях. Якщо Росія і Білорусь не будуть офіційно запрошені на Олімпійські ігри-2024, ми зараз розглядаємо питання щодо повернення наших спортсменів до кваліфікаційних змагань", – наголосив міністр.

Що відомо про бойкот українських спортсменів?

У квітні цього року Міністерство молоді та спорту оприлюднило наказ про заборону збірним України змагатися разом з атлетами з рф і білорусі. Обмеження стосуються всіх представників олімпійських, неолімпійських і паралімпійських видів спорту. Федерації зобов'язані відкликати українців із турнірів, якщо там будуть білоруські чи російські спортсмени.

До слова, раніше Міжнародна федерація плавання відклала розгляд повернення рф і білорусі в змагання до літа.

Водночас гравець київського футбольного клубу "Динамо" Денис Бойко, який став 11 амбасадором ініціативи "Спортивний фронт", вважає, що міжнародні асоціації мали б не допускати росіян та білорусів навіть під нейтральним прапором, аби нині українським спортсменам не доводилося приймати непрості рішення, пов'язані з бойкотом змагань.

ПАРЄ також ухвалила резолюцію, у якій рекомендувала Міжнародному олімпійському комітету не допустити російських та білоруських атлетів на Олімпійські та Паралімпійські ігри, що пройдуть в Парижі в 2024 році, навіть під нейтральним прапором.

У Раді Європи підтримали позицію про необхідність відсторонення атлетів з росії та білорусі від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі.

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: