Новий етап репресій: окупанти перевіряють в телефонах музику

На тимчасово захоплених територіях російські військові перейшли на новий етап репресій щодо українців. Окупанти перевіряють телефони на наявність української музики.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал Мелітопольського міського голови Івана Федорова.

"Окупанти вже не знають, який терор чинити, щоб припинити спротив на захоплених територіях", – сказав Федоров.

Мер повідомив, що раніше окупанти в телефонах українців шукали докази співпраці з Силами опору, потім дивилися переписку в месенджерах, щоб знайти до чого причепитися і звинуватити в "тероризмі".

Однак зараз, за словами Федорова, російські військові уважно вивчають фото і музику.

"Змушують видаляти навіть архівні знімки з українським прапором і погрожують за українські пісні, які називають "нацистськими", – пояснив він.

Ситуація на тимчасово окупованих українських територіях

Росіяни на окупованих територіях вишукують проукраїнськи налаштованих мешканців. Вони можуть їх допитувати, погрожувати їм чи навіть застосовувати насилля.

Раніше ми повідомляли, що у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники почали викидати з уцілілих квартир законних власників, якщо вони не мають змоги підтвердити агресорам право власності документами.

Окрім того, на "лояльність до України"почали перевіряти в тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники українських дітей.

Після перевірки на причетність до партизанського руху, з дітьми проводять "профілактичні бесіди" на яких вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів".

Крім того, окупанти у тимчасово окупованій частині Луганській області розшукують автомобілі з українськими номерами та змушують власників їх змінювати.

Зокрема, загарбники також забороняють українцям в окупації спілкуватися з родичами, які проживають на підконтрольних Україні територіях.

А також продовжують мародерити та використовувати цивільну інфраструктуру на окупованих територіях. Наприклад, вони облаштували шпиталь в одному з пологових будинків Луганської області.

До того ж окупанти переробляють дитячі табори у госпіталі в Луганській області.

Також ми повідомляли, що підрозділи російських військ в Україні, ймовірно, намагаються створити буферну зону навколо Луганської області. Для цього вони докладають зусиль, аби просунутися назад до річки Оскіл.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти атакували Харків КАБами: двоє людей загибло

Росіяни вдарили по Харкову КАБами, відомо про двох загиблих, є постраждалі. Про це повідомив у Телеграмі начальник… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС

Під час засідання, 17 травня, Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови  Зміївської ТЕС… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Що таке екологічний стік і як він дозволить збалансувати потреби у воді між людьми і екосистемою: розповіли у WWF-Україна

У WWF-Україна розповіли що таке екологічний стік та як він дозволить збалансувати потреби у воді… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили платформу для навчання та розвитку BecomingX Ukraine

В Україні презентували навчальну платформу BecomingX Ukraine від британської освітньої компанії BecomingX. Платформа надає українцям… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених: деталі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський поспілкувався з представниками ЗМІ, зокрема говорив про переговори з рф, про цілі на саміті миру, про ротації в уряді та ОП

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами назвав цілі росіян у Харківській області, окреслив своє… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.