У Києві на знесення цеху заводу “Більшовик” витратять понад 93 млн гривень

У Києві оголосили тендер на демонтаж цеху №5 колишнього заводу "Більшовик", очікувана вартість якого складе понад 93 мільйони гривень.

Такий тендер з'явився на сайті Prozorro.

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" замовили демонтаж в рамках проєкту реконструкції транспортної розв'язки.

Планують розібрати надземну частину одно- і двоповерхових цегляних будівель та вивезти і утилізувати понад 25 000 тонн будівельного сміття.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 24 липня, аукціон заплановано на 25 липня.

Роботи хочуть виконати до 29 лютого 2024 року.

Довідка

Завод "Більшовик" розташований біля станції метро "Шулявська" в Києві, він займає цілий квартал, але більшість із його цехів пустують.

"Більшовик" заснували в 1882 році як Київський ливарний і механічний завод, у 1919 році отримав назву "Перший державний київський машзавод", а з 1922 року – "Більшовик".

У 2019-му пʼятий цех заводу вирішили знести, щоб облаштувати транспортну розв'язку з Берестейського проспекту на вулицю Гетьмана й з вулиці Довженка на проспект. Альтернативний проєкт розв'язки, запропонований транспортним інженером Віктором Петруком, який не передбачав знесення будівлі, у КМДА проігнорували.

У жовтні 2021 року завод продали на аукціоні Фонду держмайна за 1,42 мільярда гривень. Контрольний пакет акцій заводу (100%) отримала компанія "Дженерал Комерс", яку повʼязують із групою UFuture бізнесмена Василя Хмельницького. Київрада заявила, що планує викупити цех, незважаючи на зміну власника.

У травні Київрада викупила п'ятий цех колишнього заводу "Більшовик" на Берестейському проспекті (раніше – проспект Перемоги) за 113 мільйонів гривень.

Свіжі дописи

  • Новини

В ISW вважають, що заборона США бити по російській території серйозно підриває здатність України захищатися

Заборона Сполученими Штатами Америки бити західною зброєю по території рф серйозно підриває здатність Збройних сил… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію: скільки часу є на те, щоб оновити дані в ТЦК

18 травня 2024 року набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні: зокрема, у ньому… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1200 своїх солдатів, 13 танків та 36 артсистем

Минулої доби, 17 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищили усі ударні безпілотники, запущені окупантами вночі по Україні

У ніч на 18 травня російські загарбники запустили по Україні 13 ударних безпілотників: силам протиповітряної… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Санкт-Петербурзі на території військової академії зв’язку пролунав вибух: є поранені

У Санкт-Петербурзі прогримів вибух на території військової академії зв’язку. Місцева влада заявила про постраждалих. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Львівському історичному музеї відкрили виставку меморіальних вишиванок

Днями у Львівському історичному музеї презентували виставковий проєкт «(Не)тлінні». Його присвятили Всесвітньому дню вишиванок, а… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.