fbpx
Сьогодні
15:29 21 Лип 2023

На Бахмутському напрямку ЗСУ поступово просуваються, - Череватий

Фото: GettyImages

Бахмутський та Лимансько-Куп'янський напрямки залишаються пріоритетними на сході України. За добу вбитими та пораненими ворог втратив там 226 та 234 військових відповідно.

Про це в ефірі "Єдині новини" заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

"На Бахмутському напрямку сили оборони продовжують утримувати ініціативу, давити на ворога. Ворог відчайдушно чинить спротив, 519 разів обстріляв наші позиції, один авіанальот здійснив. Загалом відбулося вісім бойових зіткнень, під час яких знищено 74 окупантів, 152 зазнали поранень і один потрапив у полон. Також знищено ворожий танк, шість БМП, дві САУ "Гвоздика", гаубицю Д30, контрбатарейну РЛС "Аістьонок" та три склади з боєприпасами", – повідомив Череватий.

За його словами, на Лимансько-Куп'янському напрямку ворог намагається перехопити ініціативу, здійснювати наступальні дії.

"Рекордно 908 разів обстріляли наші позиції всіма типами та калібрами артилерії, здійснили 11 авіанальотів. Наразі відбулося 29 боєзіткнень, під час яких 76 окупантів знищено, 158 зазнали поранень. Знищено два танки, самохідну установку "Мста", два міномети, гаубицю, два безпілотні апарати і польовий склад із боєприпасами", – поінформував речник.

Він зауважив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони ведуть розмірений і поступальний наступ, використовують різноманітне тактичне новаторство, аби просуватись із мінімальними втратами особового складу.

"Щодоби ми звільняємо сотні метрів нашої землі, щотижня — кілометри, дійде час – і це будуть десятки кілометрів. Тобто цей процес розмірений, сталий, але невпинний", – запевнив речник Східного угруповання ЗСУ.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила на війні в Україні 240 690 військових. 20 липня ЗСУ успішно відбили атаки російських терористів на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському напрямках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: